Jag överlevde skogen

Jag var ju som sagt i skogen idag och jag överlevde. Fick bara panik två ggr pga en spindel och en riktigt rälig groda. Fy fan! När vi gick på gångvägen gick det bra, men så fort vi skulle ut i skogen och greja, nej usch då ville jag inte vara med mer. Men kom hem hel iaf och det är ju huvudsaken. Men nej jag tycker fortfarande inte om skogen och jag kommer aldrig göra det heller!


JAAAAAAAAAAA!!!

Jag ÄLSKAR mitt program som konverterar youtubefiler till mp3filer. Sedan 2002 har jag försökt få ner en låt med Jakob Stadell som han ställde upp med i melodifestivalen det året och nu har jag hittat den :D:D:D:D:D:D wohoo!
Men nu skall jag gå och lägga mig för imorgon är det dags för skogen. FY FAN!

ny kompis

Jag har hittat en kompis till Sivert&Bosse. Min nyinflyttade granne under mig har en katt såg jag idag när den satt i fönstret. Nu är de inte själva i trapphuset längre. Så när de blir för jobbiga kanske jag kan skicka ner de en trappa så de får leka av sig lite där ;)

haha vi är bäst

Folk har koll på oss på skolan förstår ni! Sändii hade jobbat med en tjej från en annan klass i T2:an (termin2) och när Sändii började skratta sa den här tjejen: Nu vet jag varför jag känner igen dig. Du är ju med i den gruppen som skrattar så hela tiden. Alla vet vilka ni är. Fler borde vara som ni! Så vi låter nog en hel del skulle jag tro ;) men vadå, nån måste ju göra det också! Fnittermajorna sprider lite glädje bara. Imorgon däremot skall jag till skogen och det gillas inte från min sida! Fy fan!

Zana Muhsen - Såld

Igår kväll när jag skulle gå lägga mig började jag läsa Zana Muhsens bok Såld och det slutade med att jag släckte lampan halv 3 inatt. Det gick verkligen inte att lägga ifrån den så jag fick tvinga mig själv. Det är en verklig historia och handlar om Zana och hennes syster Nadia som bor tillsammans med sin familj i England. Deras pappa är ifrån Jemen och de båda flickorna tror att de skall få åka till Jemen på en 6 veckors lång semester, men deras pappa sålde sina döttrar för 26000 kr. De blir bortgifta mot sin vilja och Zana blir verkligen illa behandlad i sin nya "familj". Ni måste läsa den om ni inte redan gjort det. Jag har svårt att lägga ifrån den. Otroligt bra och jag blir så jävla arg när jag läser. Hur fan kan man som pappa sälja sitt barn?! För mig är det helt ofattbart!

Världens bästa


vandrande konstverk

Var ju som sagt och badade igår med Eve och Liam.. När vi var på väg till omklädningsrummet kom en badvakt fram till mig:

-Du är som ett vandrande konstverk
- Va? Vad sa du?
- Du är som ett vandrande konstverk (pekar på mina tatueringar)
- jaha, ja jo kanske det
- Kommer det bli fler eller, för det var riktigt snyggt!

Jag får mycket kommentarer om mina tatueringar, men att jag är ett vandrande konstverk har jag aldrig hört faktiskt! :)

Magi!!!!!!


bada, bada, bada

Nu skall jag packa en väska med badgrejer. Skall nämligen iväg och bada med Eve och Liam idag i Vänersborg. Lillgrabben ÄLSKAR  att bada så självklart skall han få göra det då ;) Tror det var typ ett år sedan vi tre var och badade så tyckte det var på tiden nu. hehe. Borde göra mig iordning lite för de åker från edet om en liten stund! Blir nog en mysig dag!

2 år!!!

Idag skall vi fira för idag har jag haft mitt körkort i 2 år!!!!!!
Slut på prövotiden med andra ord! Wohoo

Magi!

Laila och Tobias shownummer i finalen, jag säger bara ett ord: Magiskt! Alla förstår inte tjusningen med modern dans, men jag älskar det och blev överraskad när de valde en sån typ av dans just för att folk har så svårt att förstå sig på den. Men som sagt, jag älskar modern dans och jag älskade det de gjorde ute på dansgolvet ikväll, det var magi helt enkelt!


ostbricka!!!

idag mina vänner är det ostbricka som gäller. wohoo! Jag är sån som sitter och äter jättelänge bara för att det är så jäkla gott och det spelar ingen roll att jag varit mätt i en halvtimme redan, jag äter ändå ;) Det gick jättebra att jobba idag. Tycker egentligen inte om att vara på fritids, men idag gick tiden otroligt fort faktiskt. KOm iväg redan vid fyra istället för klockan fem, så betalt för en timme jag inte arbetar det är inte fy skam.. Är iaf trött nu och spenderar kvällen i edet innan jag åker upp till mina grabbar igen!

FY FAN!

SNÖ! Det ska inte vara snö nu, hur svårt kan det vara att förstå?! Det skall ju vara vår nu! Men nej nej, släng ner massa snö bara, gör det! Det positiva är iaf att skitungarna har varit jättegosiga nu på morgonen och när klockan ringde och jag skulle gå upp kom de istället och la sig på mig och somnade så jag fick allt ligga kvar lite till:D  Annars brukar det vara språngmarsch för de där två till köket när klockan ringer, för då är det frukost för deras del men idag var de väl för trötta. hehe.. Idag är det som sagt jobb 12-17 och sedan åker jag hem till Max och spenderar kvällen där. Nu blir det bara till att ta det lugnt här hemma innan jobbet!

Jäkla Bosse

Det nya bosse har kommit på det är att bita på sladdar!!!!! Har fått köpa en ny laddare till mobilen och nu måste jag köpa en ny sladd till hemtelefonen för den bet han sönder imorse. Det är när de precis har väckt mig och sett att jag är vaken men att jag inte orkat gå upp än som han börjar tugga på sladdarna. Jäkla skitunge, han kan väl komma på något annat för att protestera?! O nui ligger han här bredvid och låtsas som att inget har hänt! Skitunge!!!!
   Imorgon skall jag iaf iväg och jobba. De ringde från fritids på fuxernaskolan och jag som är ledig från skolan imorgon tackar ju inte nej till lite extra pengar. Skall även jobba på onsdag nästa vecka ett par timmar på förskolan. De ville även ha in mig på fredagen men då är jag i skolan tyvärr. Skönt att arbeta lite extra ibland. Tycker inte direkt om att vara på fritids då det inte händer så mycket där eftersom de är såpass självständiga, men men pengar är alltid pengar!

uppe med tuppen!

Halv sju vaknade jag idag och efter det kunde jag inte somna om, så klockan sju gick jag upp! De senaste veckorna har jag vaknat väldigt tidigt. Vad har hänt med mig liksom?! Jag som brukar sova ganska länge :P Skolan börjar kvart över 9 idag och slutar fyra. Efter det åker jag direkt till UK så det blir en lång dag idag!


Överby

Kom precis hem från en liten tur till Överby. Köpte mig Solarin och det är kapslar som man kan öppna och hälla innehållet i fil eller yoghurt eller nåt :P Jag kan nämligen inte svälja tabletter så detta blir ju hur bra som helst. Fick även köpt mig en sophink, inte en sån jag tänkt men detta blir också bra. En vanlig svart med lock på så nu behövs inte sopskåpet användas mer. har iofs inte gjort det sen råttan kom, men nu när jag har en med lock på behöver ingen se soporna.. hur bra som helst! Fick även köpt mig lite annat smått och gott. Nu är det dags att värma lite mat och sen får jag se vad jag skall hitta på. Behöver börja läsa en bok inför skolan så det får nog bli så tror jag!

testing testing

Iår har jag tänkt att jag skall prova på Solarin. När jag solar får jag utslag som ser ut som vattenblåsor och det är inte så snyggt så jag skall prova solarin nu tänkte jag och se om det blir bättre av det här. Eftersom jag är så himla ljus är min hud ganska känslig mot solljus, jag är nämligen ganska så blek! Eller väldigt blek är jag! Sola solarium kan jag inte göra heller, det pallar inte min hud. Provade det när jag var yngre och det gick inte! Så nej solarium är inget för mig!!!! Var riktigt härligt förut när jag var ute o gick, lite kyligt mot slutet, men underbart!


fnissmajor

"Jaha, så var fnissmajorna igång igen" Fnissmajorna är jag och Emelie. vadå, vi skrattar väl inte så mycket, bara nästan hela tiden ;) Men någon måste ju stå för den biten också. Har nästan precis kollat på nya avsnitett av one tree hill och ätit riktigt god mat. Jag är sån mästerkock ska ni veta! Imorgon är det ju förövrigt våffeldagen och jag ÄLSKAR våfflor och skall kränga som en galning! Det ska bli mumsigt. Jag och Jenny åker ner till edet och mumsar i oss för ingen av oss äger något våffeljärn. hehe. Är även ledig imorgon och skall försöka ta mig ut till Överby en sväng och kika lite. Eftermiddagen blir lugn, skall strax ut och gå en liten sväng tänkte jag. ska bara ladda min Ipod lite och kanske lägga över lite ny musik :) Japp så får det bli!

Marley och jag

Jag vill verkligen se Marley och jag. Ni vet den filmen om hunden som kommer upp på bio snart. Känns som att det är mycket i den filmen som stämmer in även på Max. Herregud vad mycket tokigheter han har hittat på under snart sex år i livet. När han var yngre hade han en period då han skulle sitta bredvid oss i fåtöljen vi då hade i vardagsrummet. Nu var det ju så att han skulle sitta på armstödet och en kväll när jag sitter där känner jag hur han tar tag i min arm med sina tassar. Han har helt enkelt glidit ner från armstödet och kämpar nu för sitt liv. Han har ett ordentligt tag i min arm och jag kunde se vilken panik han hade och jag kunde inte göra annat än att skratta. Till saken hör att han drog upp sina bakben när han hängde där, hade han satt ner bakbenen hade han stått med dem i golvet och han hade inte behövt ha den paniken.
   Max är en riktig pussgurka skall ni veta och det är inte en puss man får utan det är snarare en pusskavalkad han brukar köra med. Han vet även vad puss är för något. Det är inte dåligt av en hund att kunna puss på kommando. Men sitter man bredvid honom och frågar om man kan få en puss så får man det. :) Ordning och reda på den mannen.



Skön morgon

Vaknade redan vid kvart över åtta av Bosse som stog och tuggade sönder min mobilladdare. Han måste varit väldigt uttråkad för såna saker gör han aldrig annars. Skitunge. Kvart i 9 gick jag ut på en promenad och var ute i en timme lite drygt. Kom hem och åt frukost. Just nu sitter jag och kollar på monstren som leker nån lek. Sivert ser ut som ett spöke, han har lagt sig under min vita sidenmorgonrock och jävlas lite med sin bror. Skall strax hoppa in i duschen och sen är det skola i eftermiddag som gäller för min del. Skönt med så här lugna förmiddagar. Slippa stressa!

trött

det har varit en lång men rolig dag. Har spenderat den på resemässan och man blir verkligen ressugen när man går där. Har samlat på mig ett litet lager med pennor iaf. Alltid bra att ha, speciellt när jag är expert på att slarva bort dem. Blir nog absolut en tur till mässan även nästa år.

Kvällen har spenderats framför tvn och framför spisen och då inte med matlagning utan med leksaksjakt. Sivert har försökt få tag på en leksak hela kvällen och snäll mamma som jag är skulle jag hjälpa honom. men när jag drog fram leksaken en bit fick han för sig att han skulle dra fram den själv och det resulterade hela tiden i att han putte tillbaka den under spisen. Han är inte alltid smart den där alltså! Imorgon är det dags för skolan, men börjar inte förens kvart över ett. Sovmorgon med andra ord!

grym tant

Sitter och tittar på Miami INK nu och det var en 80årig tant där som gjorde sin första tatuering. Hon var verkligen cool och hur pigg som helst. Så vill jag också vara när jag är gammal. Bara glida in på en tatueringstudio och bara vara grymmast på stället. Jag ska vara den som tatuerarna pratar om efteråt och tycker att jag är den grymmaste gamla tanten de nånsin träffat. Fast innan det blir så skall jag vara lite ung först och vara den grymmaste ungdomen som kommer till tatueringsstudion... eller nåt.

Kom precis på att jag aldrig behöver köpa en diskmaskin. Jag har en redan och märket heter Sivert. Han har tagit hand om fördisken nu på min frukosttallrik och känner jag honom rätt så är han snart tillbaka och gör klart sitt arbete eller så skickar han Bosse. Bra teamwork i familjen Andersson på Kungsgatan!

Nu skall jag göra mig iordning och snart bege mig bort till Jenny!

wohoo!

Inatt var det tyst här hemma, ingen råtta som väckte oss mitt i natten. Fick bara lite panik nyss när Sivert fick världens spel och var ute efter något under spisen. Han flög fram och tillbaka flera gånger, men det som kom fram var hans älskade trasiga leksaksråtta så nu leker han med den i min säng. Brukar ofta hitta en liten råtta under täcket när jag ska lägga mig på kvällarna. Ja, han roar sig ju iaf det är huvudsaken.

Om lite mer än en timma så ska jag gå hem till Jenny och där blir vi upphämtade av moster och morbror. Vi ska nämligen ner till resemässan i gbg. Blir nog en rolig dag, jag har nämligen aldrig varit på mässan!

Mallan är smart

Jag är otroligt smart skall ni veta. Har kanske nämnt någon gång att jag om några år skall köpa mig en mops. De är inte direkt billga, så idag har jag öppnat ett sparkonto och skall spara ihop en del till Agda där. Japp, jag vill ha en hona och hon skall heta Agda. Men innan hon kommer in i mitt och katternas liv måste jag gå klart skolan, ha ett arbete och ett större boende. Så sommaren 2012 skulle kanske vara perfekt för Agda att ta plats i våra liv? Vi får se!

Har varit ute en hel del idag. Både med katterna och sen på en långpromenad med Jonna. Har varit så skönt. Sen la jag mig på soffan bredvid Sivert och skulle ha lite mys, men då plingar hyresvärden på. Han skulle sätta skivor på ett par ställen så inte råttan kan ta sig in den vägen, vart den nu befinner sig. Kan inte riktigt känna mig lugn faktiskt eftersom jag lyssnar efter helvetet hela tiden. Kan inte slappna av, men den dagen kommer väl någongång. Var nån gubbe med honom som tittade på katterna och frågade mig om det var mamma och hennes barn. Nej de är allt bröder svarade jag då.. Men jag förstår honom, Sivert är så mycket större än vad Bosse är för Bosse är minimini! :)

Massa kärlek


Ni är det bästa jag har
Ni ger mycket mer än ni tar
Ni är mitt rop och mitt svar
Ni är det bästa jag har

promenad i solen

Nu ska jag borsta tänderna och möta upp Jonna för en promenad i solen. Var evigheter sedan jag träffade henne sist så det ska bli roligt :)

underbart

Kom precis in. Varit borta i parken med katterna och idag var vi ute i över en timme. Jättebra för dem att få springa av sig lite och Sivert har blivit en riktigt liten klätterapa. Älskar att klättra i träden :)

Klätterapa


ut och leka

Ska faktiskt ta på mig och så ska jag och katterna gå bort till lilla parken med deras linor och leka lite. Får passa på när det är så fint väder liksom :)

uppe med tuppen

03.45 inatt fick vi besök av vår inneboende. det är en seglivad jävel vi har att göra med. Varför dör den inte?! Den har ju ätit giftet liksom. Ännu ett tecken på att det inte är en liten mus, för den hade varit död redan! Men den här jävla råttan dör ju aldrig. Kanske är den jord av stål? Jag vaknade iaf av den inatt och till och med min tjockiskatt Sivert vaknade. När han sover skulle knappt en hjord skenande elefanter kunna väcka honom, så då kan ni kanske tänka er hur högt råttan lät inatt. Ringde iaf min hyresvärd då som vi kommit överens om, men han svarade inte. Han ringde istället för en halvtimma sedan och mådde nog lite dåligt över att han inte svarat. men han stensov och jag förstår honom. Jag hade också velat stensova den tiden, men icke! Det jobbigaste är att jag inte kunde höra varifrån ljudet kom ifrån. Visst nånstans i köket, men vart? Jag är mest stolt över att jag vågade stanna kvar hemma. Jag är nämligen otroligt rädd för allt som har med råttor och möss att göra, men för katternas skull stannade jag. Råttan skall nämligen inte kunna ta sig ut i lägenheten och jag vill inte släpa runt på katterna längre. Inte när jag såg igår hur nöjda de var över att vara hemma igen. Känns inte riktigt sjysst mot dem. Hur vi skall gå tillväga nu för att få bort den vet jag inte, men obehagligt är det iaf. Min hyresvärd kommer nog hit idag och ska sätta ett par skivor på ett ställe för att gardera mig extra mycket om att den inte kommer ut, så får höra med honom då.

sova nu!

Nu ska jag strax gå o lägga mig. Jennie har varit här ikväll och vi hörde något skumt förut båda två, men det lät i ungefär en sekund och sedan försvann det och nu var det två timmar sen eller nåt. Så jag hoppas att när vi vaknar imorgon att vi är kvar hemma och inte behövt ta oss hem till Jenny under natten! Grannen har förresten tappat sina linser nyss hörde jag, då ska hon alltså ut:P Lugnt i huset idag förresten. Skönt det!

Vet inte om jag skrev det förut, men min lilla morfar var här förut med mitt skoställ som han har byggt. Så fint blev det och det fylldes upp snabbt med skor :) Har ju ett par stycken så att säga! Nej nu ska jag och pösmunkarna släcka ner här hemma och bege oss mot sängen, de har redan påbörjat sömnen för länge sedan :)

än så länge

Än så länge har det varit tyst här hemma och jag fortsätter hålla tummarna för att det förblir tyst! Katterna njuter av att vara hemma iaf för de stensover. Det är inte mycket plats jag har i soffan kan jag ju säga, så det är dags för mig att snart resa på mig. Var ute och gick förut. Riktigt härligt med musik i öronen. Hoppas verkligen att det inte kommer mer snö nu, för det vill jag inte!
Nu ska jag ställa mig och skala lite potatis och förbereda lite inför maten ikväll! Duktig jag är!

håll tummarna nu!

Nu håller vi tummarna för att det går vägen det här. Jag och katterna här hemma igen och jag hoppas verkligen vi kan stanna nu. Man märker direkt på dem att det är här de skall vara. De är lugna på ett helt annat sätt, så nu skall det här gå vägen annars jävlar.

idag var det examination i skolan, så nu är ännu en kurs avslutad och på måndag drar nästa igång. Gick faktiskt väldigt bra måste jag säga och fick bra kommentarer om mitt arbete. Lite roligt att få beröm för mina kopplingar till litteraturen då jag inte läst en enda bok i den här kursen ;) Inte dåligt av mig! hehe.. ska ta och skriva en grej till skolan och sen skall jag ta min Ipod och gå ut och gå! Är ju så härligt väder ute!

snygging

Jag är en riktig snygging nu med min nya frisyr. Har klippt lugg efter många år med håret bara hängandes och jag är NÖJD! Imorgon gör jag och katterna ett nytt försök med att flytta hem. Hoppas denna gången att det går bra utan en råtta som stör mitt liv. Förmodligen har den nu gått och dött någonstans, eftersom den tuggat i sig råttgiftet , men vi vet inte vart. Men börjar det lukta så vet vi ju att den är i väggarna eller nåt. Min hyresvärd har i alla fall jour under helgen, så skulle det vara något är det bara för mig att ringa vilken tid på dygnet det än rör sig om och det känns tryggt faktiskt. Kommunen har förövrigt varit under tre veckors tid varit och lagt ut råttgift i brunnarna på Kungsgatan. Det är nämligen dem man skall höra av sig till för det är deras skyldighet att lägga ut gift runt huset. Bra gata jag valde då eftersom jag är livrädd för råttor och möss :S Men nu hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att den här mardrömmen är över!

frisören imorgon

Imorgon skal jag till frisören, det kan jag nämligen unna mig mitt i all den här härvan. Fräscha upp håret lite inför våren. Ljusa upp det lite och kanske göra någon frisyr i kalufsen, vem vet, kanske våga klippa lugg? Vill förnya mig lite känner jag! Så får se hur jag kommer ut från salongen. Hoppas på fint väder imorgon så jag kan ta mig en promenix fram, det skulle sitta fint!!!

fy fan

Det kan hända att råttan har gnagt in sig i ett eget fängelse i mina väggar!!!!!!! SnickarNiklas tätade med en massa som stelnar och där har den gnagt sig igenom, men han tätade med cement efter det. Mamma hittade även isolering på mitt diskställ igår och det har då inte jag lagt dit så även detta tog hon upp förut. Det är inte jag som har kontakt med de för det här för jag mår just nu så dåligt på grund av det här så jag bara gråter. Är det så att råttan har gnagt sig in i sitt eget fängelse kommer den antagligen dö där eftersom den har ätit av råttgiftet, inte allt men den har ätit av det. Är den i väggen kan det hända att de måste riva ut hela mitt kök för att komma åt den, så jag vet inte när jag och katterna kan få komma hem just nu! Men jag märker på dem att de inte mår bra av det här heller. Jag har tur att jag har två katter som anpassar sig så jäkla bra i olika miljöer, men jag märkte ju igår när de fick komma hem hur lyckliga de blev. Så när buren åkte fram inatt stretade de emot i hela kroppen och det gjorde verkligen ont i mig och det gjorde ont att lämna de förut...igen. Jag är ju deras trygghet och även fast de har varandra så är det mig de har satt i "mammarollen". Jag får hoppas att det här inte tar för lång tid för det är inte bra varken för mig eller Sivert&Bosse!

usch usch

Blir ledsen bara av tanken att jag måste åka ifrån mina grabbar igen! är så mysigt att ha de bredvid mig här i soffan, men det funkar inte att jag och jenny bor tillsammans i en etta och de kan inte följa med mig till edet för då äter max upp dem. Mina små gosebarn! Fick äntligen sova tillsammans med de inatt och Bosse väckte mig imorse på hans vanliga sätt, bita lite i fötterna. Vill bara att den här mardrömmen skall vara över nu, för det är verkligen en mardröm det här!

tillbaka på ruta 1

Jag orkar inte mer. vart fan kom den ifrån nu?! Vid halv 10-10 igår kväll hör jag att det krafsar eller gnager nånstans ute i köket och jag försöker inbilla mig att det är grannarna! Det slutar efter en liten stund och jag lugnar ner mig. kvart i tolv börjar det igen och jag undrar vart helvetesråttan kommer ifrån. snickarniklas har ju varit där och tätat allt!! Jag orkar inte mer, än en gång har jag fått ta mina katter och gå! Det här är inte roligt!

så mysigt

Jag har verkligen saknat Sivert&Bosse. Nu ligger de och sover bredvid mig i soffan och det är de här stunderna jag älskar. Sitta i soffan på kvällarna och bara mysa! Det är livet ska ni veta! Till och med Jenny har ändrat uppfattning om mina små herrar och insett att de kan vara mysiga också! När jag hämtade dem förut hemma hos Mallan K låg Sivert under soffan och var lite rädd eller nånting då han hoppade in i Malin och han trodde väl hon försökte ta livet av honom eller nåt, så han låg under soffan och hon kunde inte få fram honom. Men så när jag kom och satte mig och kollade under soffan och sa "Hej älskling" och hör ett litet jamande till svar och ser min lilla tjockis krypa fram då blev jag varm i hela kroppen för det är kärlek ska ni veta! Ska bli spännande o se om några år när vi flyttar till något större och de kanske får möjligheten att bli utekatter. De är såpass nära mig hela tiden och frågan är hur långt de skulle våga gå från "zonen". Jag har ju ändå varit deras enda trygghet sedan de var 9 veckor gamla!


hemma igen

Nu är jag och katterna äntligen hemma ikväll! Ni anar inte vad skönt det känns. Kommer nog ta några dagar innan jag kommer över den otrygga känslan, men bara det släpper så kommer jag kunna börja leva ett normalt liv igen! Det är nog inte lätt för människor runtomkring mig att förstå hur dåligt jag har mått över det här egentligen. Tänk er att inte få vara hemma i sin egen lägenhet! Att inte få vara hemma p.g.a råttor i en nyrenoverad lägenhet på tredje våningen. Jag ska förklara hur man känner sig. Det känns som att man inte har något hem, att man lever i en kappsäck. De första dagarna skrattade jag mest för då förstod jag inte riktigt. Men sen när det hela la sig och jag insåg att jag får faktiskt inte vara hemma i min lägenhet då var jag bara arg och rädd. Nu är jag mest rädd fortfarande, men det släpper väl om ett par dagar hoppas jag! Allt är tätat och snickarNiklas har lagt cement eller nåt och råttfällorna är fortfarande kvar, men dem kommer han och tar bort antingen imorgon eller på torsdag! detta har varit den längsta veckan i mitt liv! Men nu är jag ÄNTLIGEN hemma!

ska sova nu

Febern gick faktiskt ner lite förut, till hela 38.4.. ojojoj, men nu är den uppe i 39 igen så jag ska sova! skriver om melodifestivalen imorgon!!!

stackars mig

Jag varnar er, nu kommer ett inlägg där jag kommer tycka otroligt synd om mig själv, men det är bara för er att acceptera eller sluta läsa nu helt enkelt!!

Först får jag och katterna råtta i lägenheten så vi inte kan bo hemma förens allt är klart. Och nu har vi inte ens någonstans att bo där vi kan bo tillsammans och jag saknar dem som en tok. Vet ni vad jag har råkat ut för nu? Jo, precis när jag kollade tempen hade jag inte längre 38.5, utan nu var det uppe på 39grader vilket innebär att jag för tillfället är ganska så het då min normala kroppstemperatur ligger på 36.5 typ. Detta innebär även att jag inte komma kunna vara med under modevisningen ikväll på stenungsbaden som jag sett fram emot så jäkla länge och jag som ska ha på mig en så fin rosa korsett inatt! Men så åker jag på influensa istället! KUL LIV JAG HAR! så jäkla typiskt mig det här ska ni veta! så tanken med det här inlägget är att ni alla som läser skall tycka synd om mig för när man inte bor hemma längre får man inte den sympatin riktigt. Igår låg jag hela kvällen och försökte få mamma och säga att det var synd om mig, men icke då! Inte en enda gång!!!!
Det enda positiva i det hela är ju att jag inte missar finalen i melodifestivalen!!!!! Allt ont för något gott med sig, precis det jag tror på!

mean kitty


Man skulle ju nästan kunna tro att det är Bosse som är med i den här videon! ;) Nej då han som är så snäll så. Sivert&Bosse skall iaf sova hos Mallan K måndag till tisdag. Tack Malin, du är en ängel! Jag skulle egentligen varit hos frisören nu och blivit iordninggjord inför modevisningen ikväll, men jag har feber så jag åker dit senare i eftermiddag istället. Skulle egentligen stannat kvar på Stenungsbaden över natten, men jag mår verkligen inte bra så jag åker hem inatt efter sista uppträdandet. Har fått ner febern litegrann iaf och det är nog första gången som jag är hos mamma och pappa och inte fryser. Har t.o.m stängt av värmen och det händer ALDRIG här kan jag ju säga!

råttupdate

Ja, det är mycket råttsnack här nu men mitt liv kretsar kring det här för tillfället kan jag ju säga. Som jag sagt tidigare har de lagt ut råttfällor hemma och en av dem har slått igen, dock utan en råtta i, så det är en smart jävel vi har att göra med. Tror inte att de har trott på mig riktigt innan, men nu har de det ju svart på vitt och de har även hittat ett hål till där den troligtvis tar sig in. Så nu har de lagt ut råttfällor igen vid det här hålet tror jag och även någon glasmassa eller något. Så på måndag åker SnickarNiklas dit och kollar och då skall han även täta allt som finns och lägga cement och på tisdag får jag och katterna äntligen flytta hem! Problemet vi har just nu bara är att jennys lilla katt skall kastreras på måndag och hon kommer då ha stygn över hela magen och de första dagarna skall de ta det lugnt och det går inte riktigt med mina herrar så nu måste vi hitta någon som kan ha de måndag eftermiddag till tisdag dag. Någon som känner sig manad? De är jättesnälla, lite pratglada, men hur snälla som helst och Bosse är jättegosig! Sivert älskar att sitta bredvid i soffan och han älskar även att sova, så när han somnat så sover han oftast länge och djupt! Visst låter det mysigt! :) Lite kontaktannons sådär för mina katter. Anledningen till att de inte kan bo med mig här hemma hos mamma och pappa är att vi har Max här och han avskyr katter och jag vill gärna att de överlever det här! :D

råttfällor

Nu har de lagt ut råttfällor och jag hoppas verkligen att de får fast jäkeln. orkar inte ha det så här längre. Imorgon åker jag hem till mamma och pappa och bor där och eftersom max hatar katter blir sivert och bosse kvar här! Till saken hör att om jag inte får komma hem i helgen måste vi hitta nånstans för mina katter att ta vägen eftersom jennys minsting skall kastreras på måndag och mina är ganska vilda och hon behöver lugn och ro då hon kommer ha stygn över hela magen!!
har åkt på en dunderförkylning och den har satt sig på nacken. Ni som känner mig vet att min nacke inte har mått så bra de senaste åren, så jag vågade inte gå till praktiken idag.. men imorgon bör det vara bättre i nacken och då är det sista dagen på praktiken.. trist!!!

Äntligen förstår de

Äntligen förstår hyresvärdarna min situation och nu gör de verkligen något åt saken! Jag får inte komma hem förens råttjäveln är borta! Kommer inte ta den lägenheten jag tittade på förut och vill ge det här en chans. Men om det blir bra av det hela kommer det ta lång tid innan jag vågar vara hemma utan att få panik. Var där förut och hämtade lite grejer och fick panik och ville bara springa ut därifrån! Usch, mår verkligen inte bra av det här. Är verkligen helt slut av den här veckan. Skulle till UK imorgon egentligen, men skall ringa avboka imorgon för jag orkar verkligen inte! Det har varit för mycket känner jag! La mig förut och stensomnade verkligen och det är inte ofta jag gör det på vardagarna!!!

på rymmen

sitter hemma hos jenny nu, jag bor här för tillfället. Flydde nämligen med mina katter från vår lägenhet runt fyra inatt. Jag klarar inte av att bo där längre, är verkligen rädd hela tiden. Ska dit en snabbis om en stund och hämta mina glasögon som jag glömde inatt. I eftermiddag skall jag i alla fall kolla på en ny lägenhet. En etta på 36kvm nere på drottningatan. Hoppas den är något att ha för just nu lever jag i en kappsäck! Jag börjar första hur rymlingar känner sig. För jag känner just nu att jag inte har något hem och det är ingen rolig känsla!

tröttare än tröttast

nu är jag verkligen trött. det tar på krafterna att ligga under nålen och idag låg jag ändå bara i två timmar... Börjar inte förens halv 10 imorgon och det skall bli skönt med sovmorgon. Skönt att slippa stressa in i duschen också på morgonen, eftersom jag måste tvätta tatueringen. Den kommer nämligen inte se så fin ut imorgon bitti då jag har sovit med plasten på och smörjan smetar ut sig och sen blir det ju lite varmt under plasten också, så det är inte så fräscht. :P Men nu skall jag faktiskt gå och lägga mig! Var längesedan jag gick och la mig såhär tidigt faktiskt!

Äntligen

Nu är tatueringen äntligen klar! Kommer upp bild imorgon!

tröttis sivert

Jag har nog en av världshistoriens lataste katter. jag har nog aldrig träffat en katt som älskar att sova så mycket som han gör. För snart fyra timmar sedan postade jag inlägget med bilden på katterna på pallarna. Sivert somnade strax efter det och sover fortfarande. Han har bara varit uppe för att äta lite och dricka lite vatten. Sen när jag går och lägger mig kommer han komma smygandes fram till mig och slänga sig ner på mig i stort sett och sova hela natten.

Nu skall jag kolla klart på RAW. Thomas Järvheden är med och jag skall ju gifta mig med honom. Det blir nog roligt ;)

håll tummarna

Nu håller vi tummarna allihop! Lova det! :D

läget här hemma!


Såhär ser det ut hemma hos oss just nu! Efter att råttjäveln höll på att putta på dörren till sopskåpet inatt gjorde jag en egen liten säkerhetsanordning mitt i natten! Man får inte vara dum, skall man bli lärare måste man vara kreativ och jag är mycket kreativ måste jag säga :) För en liten stund sedan lät det från köket igen, så mina riddare la sig på vakt! Nu har vaktkatterna iofs somnat ute i köket, men låter det så vaknar de iaf. ordning och reda på mina karlar skall ni veta! Imorgon kommer iaf hyresvärden hit igen och skall täta allt i skåpet och även lägga ut gift i utrymmet under! Glöm att jag kollar där i efter ett tag om det ligger nån rått eller musjävel, det får bannemig någon annan göra så är det bara! Skulle ju drömma mardrömmar om jag såg en död råtta där! Fy fan!

lång natt

Det blev en lång natt. Mössen eller råttan slutade halv 2 på natten och sen ringde klockan halv 7. Då var jag trött kan jag lova, eftersom jag sovit riktigt dåligt hela natten. Har liksom inte kunnat slappna av helt och hållet. Ringde i alla fall min hyresvärd förut och jag sa att någon får komma kolla upp det här nu för annars vet jag inte om jag vågar vara kvar och han sa att han skulle försöka komma hit under dagen och det hoppas jag verkligen, för jag vägrar öppna skåpet och där i ligger mina stekpannor och kastruller så laga mat är inget alternativ just nu! Vi skall även ta kontakt med de om skåpet på vinden och om det är så att jag får ta över det kommer mina kastruller och stekpannor placeras där inne och skall köpa något som jag kan ha soporna i, något snyggt då vill säga, precis innanför köket för sopskåpet vill jag aldrig mer öppna så är det bara! Just nu står mina två sittpallar och trycker mot dörren då råttjäveln puttade på dörren inatt och som tur var hade jag satt dit första pallen 10 minuter tidigare, så pall nummer två fick sättas dit också och nu finns det ingen chans att dörren kan öppnas. Man får inte vara dum.

Har börjat skriva på min vfureflektion nu och det känns roligt att vara igång att skriva igen. jag har alltid älskat att skriva och har varit lite nere på sista tiden vad gäller skolan efter att jag kuggade på förra tentan och gick och oroade mig efter omtentan hela tiden, men så fort jag såg att det var ett G på kursen släppte allt och nu känns allt bra igen vad gäller skolan! Började skriva för bara en liten stund sedan och orden bara väller ner på pränt! Känns hur skönt som helst!

mössen är tillbaka

Japp nu är mössen tillbaka! Trevligt? ee nej.. I sopskåpet har jag en trasig lampa och den hörde jag att den flyttade på och sprang runder där inne. Tror den springer både inne i skåpet och i utrymmet under, är nämligen en liten glipa längst in i skåpet där den kan ta sig in bland mina grejer. Som tur är har man snälla grannar, så grannen på våning två kom upp och kollade i skåpet,men då såg han ingenting. En tjej som bodde på min våning här innan hade en stor kloakråtta inne i sin lägenhet och det var därför hon flyttade. Fy fan! Skall ringa hyresvärden imorgon för jag vill inte ha det såhär. Något får de göra. En lägenhet mitt i stan på tredje våningen skall inte ha möss så är det bara, de får göra något annars kommer jag leta efter en annan lägenhet och det vill jag verkligen inte för jag trivs så jäkla bra här och katterna trivs! Men nu får de ta tag i det här för det är flera lägenheter som har haft nu och så skall det inte vara!

Bowling och Melodifestivalen

Jag missade faktiskt inte melodifestivalen igår. Klockan åtta bytte de från sport till mitt liv! ;) Då blev jag glad och klockan 9 när vi började bowla hade jag det på storbilden rakt framför mig och då var det inte lätt att bowla skall ni veta! Sikta samtidigt som man skall kolla på skärmen! Ja ni förstår väl, det var inte så enkelt.. hehe. Var iaf en mycket rolig kväll igår! Nu kommer snart Eveliina hit, skall försöka få i mig lite att äta innan det!

Bonne från värmland

Jag kunde fått mig ett ragg på systemet förut om jag ville, men ville inte lämna mamma ensam ;) Var en bonnejävel från Värmland som tyckte jag skulle följa med honom, men jag tackade bestämt nej. Full som attans var han klockan 11 på förmiddagen, så det blev inget handlande för honom han fick snällt sätta sig utanför och vänta på sina kompisar! Helt störd var han! Men det finns människor till allt!

Nu har jag fått upp mina hyllor och det blev väldigt bra måste jag säga! Känns lite mer hemma när man har grejer uppe på väggarna tycker jag så nu är jag riktigt nöjd! Försökte även få upp dörren uppe på vinden förut in till förrådet, men den satt bomfast. Tredje gången jag försöker nu så jag o mamma plingade på hos grannen, men självklart var han inte hemma! Typiskt! Får dra med mig honom dit upp någon dag, jag ska nämligen byta förråd. Vill inte ha i det rummet utan direkt när man kommer upp för trappan. Vill inte spendera allt för mycket tid där uppe nämligen! Jag och den vinden hör inte ihop riktigt!

Martin Stenmarck

Har just kollat klart på gårdagens Så ska det låta och jag kan inte säga något annat än Martin Stenmarck är så jävla bra artist! Jag har beundrat honom under många år nu, eller nej snarare avgudad för när han öppnar munnen och börjar sjunga så är det magi som kommer ur hans mun! Om ni någon gång får möjlighet att gå på en av hans konserter gör det för det är så himla roligt! Ni som säger att ni inte tycker om honom eller hans låtar tänk bort det. Gå och kolla så får ni se vilken oerhört begåvad artist han är och hur bra han fångar publiken både genom sin sång och mellansnacket. Jag lovar er det är verkligen värt att gå och kolla, för den rösten går inte av för hackor må jag säga! Hoppas verkligen han är med i årets upplaga av ladies night, det var ju inte helt 100 först att han skulle vara med förra året, men var det iaf.. Så hoppas verkligen han är det även iår!

Jag vaknade förresten fem i sju förut av mig själv och klockan ringde sju, för jag har nämligen tvättning på schemat idag! Hur duktig är inte jag på en skala? Nu ska jag ställa mig och diska lite snabbt och sedan baka något för idag kommer mamma och pappa hit. Pappa skall hjälpa mig sätta upp ett par hyllor här hemma nämligen!

Forskarmallan

Jag har forskat lite nu i det här med begravningsavgiften. Enligt lag skall alla människor begravas/gravsättas! Men om jag inte vill det då? Jag vill inte hamna på en jäkla kyrkogård för det går så emot allt jag tror på. För mig känns det så jäkla fel. Jag har liksom gått ur kyrkan, men skall ändå begravas där?! Ja mamma nu blir du säkert arg för att jag tar upp detta och tycker inte att man skall prata om såna saker, men alla måste inse faktum. Man kan dö vilken sekund som helst, så är det bara! Det får helt enkelt bli en borgerlig begravning för mig då jag slipper den religiösa och en minneslund där min aska hamnar, men likförbannat hamnar jag på en kyrkogård och det vill jag inte. Jag tror på andar och om jag inte känner mig lugn på en kyrkogård idag, tänk då hur jag skall vara som död då jag tillbringar varenda jäkla dag där! jag kommer vara en orolig ande och det kanske inte blir så roligt! Inget lugn för mig inte!! Hoppas lagen ändras om det här! Kyrkogård - nej tack inget för Mallan!

Genusföreläsning

Har idag varit på en otroligt givande föreläsning om genus! Föreläsaren var både bra och rolig och jag ville inte gå därifrån en enda gång. Henne borde högskolan bjuda in för hon var verkligen duktig.  Var förskollärare från Östra och Centrala här i Trollhättan plus oss studenter då. Nu är jag i alla fall hemma, hängde med några på förskolan och lunchade på kinan innan. Mycket gott må jag säga. När jag blir färdig lärare vill jag verkligen ha så bra arbetskamrater. Hur bra som helst. Jag som är såpass mycket yngre känner mig som en del av arbetslaget och känner att de lyssnar på vad jag har att komma med, precis som det skall vara!

Nu däremot skall jag tro igång städningen, lycka till med det när de däringa grabbarna här hemma har påbörjat ett spel. Då är det inte det lättaste skall ni veta, men det har jag ju sagt några gånger under de månaderna jag har haft de. Ett halvår har de snart bott hos mig och de fyller snart 8 månader. Herregud, snart ett års kalas :) Då blir det tårta. hehe.. Fick förresten hem ett bevis för mitt utträde ut svenska kyrkan igår. Så nu är det officiellt. Är bara en sak jag inte förstår. Det står: "Datum för utträdet ur Svenska Kyrkan registreras i kyrkobokföringen. Den som anmält utträde senast den 1 november betalar inte kyrkoavgift kommande år. Även i fortsättningen betalar man dock den begravningsavgift som alla betalar och som gäller gravsättning och plats på kyrkogård." Innebär det att jag skall betala sånt varje år iaf? För något jag ALDRIG kommer nyttja! Varför skall jag ligga på en kyrkogård om det nu får mig att känna mig obekväm?! Jag vill inte ligga i någon grav! Varför skall jag då betala för det? Jag kommer liksom aldrig nyttja det för det kommer aldrig bli någon gravsättning eller plats på någon kyrkogård för min del. Jag skall liksom kremeras och spridas ut av mina släktingar och vänner som vill närvara vid det tillfället. Jag vill liksom avsluta på en plats som för mig har varit betydelsefull för mig inte grävas ner under jorden. Nej, det är inget för mig, punkt slut! Så nu vet ni om det, ni kan ju lägga det på minnet så jag inte hemsöker er när jag inte fått min vilja igenom ;)


fy fan vad jag är bra!

Tänkte bara berömma mig själv lite. Loggade nämligen in precis på skolans sida där det helt plötsligt står ett mycket vackert G på mig i genuskursen, istället för det där stora feta U:et. Ja, mina vänner nu är hela första terminen godkänd och Mallan är gladara än gladast! Nu slipper jag gå och oroa mig för det varje dag, för det har jag faktiskt gjort varje dag sedan omtentan och den var för snart tre veckor sedan. Men nu slipper jag det! Så i helgen skall jag fira! :) o skabbkossan kan slänga sig i väggen eller nåt! mohahaha!

slappt?

Var inne och kollade schemat för min nästa kurs. Eller de har inte lagt ut för min kursstart, men kollade på en annan klass som läst den kurs jag ska läsa nu! De har bara haft lektion på fredagar i stort sett. Måste vara grupparbeten eller nåt som skall göras eller stort arbete, för en lektion i veckan känns väl lite väl slappt-eller? Aja får se hur det ser ut när de lägger ut schemat som gäller mig!

Så rätt!

Ibland när man är på förskola och jobbar eller har praktik frågar jag mig själv varför jag har valt denna yrkesbanan. De dagarna förekommer inte ofta, men det händer. Idag har det varit helt tvärtom. Bästa praktikdagen någonsin tror jag! Barnen har verkligen varit helt underbara och vi har haft så roligt. Gjorde en saga tillsammans med tre barn. Japp, vi har gjort en egen saga. Jag påbörjade den, men sedan fick de ta över. Den börjar med en liten gumma som bor i skogen, men slutar med superman och Lisa och Hugo som är på sjukhuset med plåster över hela kroppen, till och med på tänderna trots att de bara slagit i huvudet och ett knä. :) den slutade bra iaf för Lina och Hugo rymde från sjukhuset och gick hem och la sig och sov! Spelade in sagan så skall skriva ner den och läsa upp den för de andra barnen nästa vecka. Det är ju faktiskt världens bästa saga!


tidig dag idag

Idag var det en tidig dag på praktiken. Slutade redan klockan ett, men sen var jag ju iofs där redan kvart i sex imorse. Så idag har jag varit riktigt trött, då jag inte är en morgonmänniska! Men det har varit en rolig dag idag. Jag hade sångsamling med barnen innan lunch och de var riktigt sångfåglar :P Lite livliga, men det är det jag tycker är roligt. Tycker inte man skall tvinga barn att sitta som ljus hela tiden under samlingar och andra aktiviteter för det är inte i deras natur så att säga. Så jag gillar när det är fart och fläkt, fast under kontrollerade former då :P
  Ska åka hem till EvaLotta lite senare och göra ett par ingångar inför modevisningen på Stenungsbaden som vi har nästa helg. Eftersom jag och eve har haft svårt att hinna med o träna på söndagar så gör vi lite eget också och då blir det ju lite variation i det hela så inte alla sex tjejer kommer ut tillsammans under varje ingång, för dels blir det trist att se på och dels blir det stressigt för oss att byta om! Så detta kommer bli så bra så tror jag! Eller jag snarare vet det! :)

nostalgi

Eftersom jag skrivit om Fame Factory i ett par inlägg nu tänkte jag att jag lägger in lite klipp på olika program jag tittade på som yngre :)

  Fame Factory
 En fyra för tre. Bästa någonsin
 Floor Filler
 Rena Rama Rolf
 Skärgårdsdoktorn

HOTELLFRUKOST!

Japp, 5 april är det hotellfrukost som gäller för min del. 4 april åker nämligen jag och Jenny ner till Kristianstad där vi skall kolla på musikalen RENT! Det är Emil Sigfridsson som sätter upp den på Kristianstads teater och eftersom jag var Emilfantast när jag var yngre vill jag självklart dit. Han är helt galet bra verkligen, den rösten.. ojojoj! Så systeryster skall med. Ska bli riktigt roligt!!!


Nu är Mallan med på det hela!

Nu fattar jag varför StarPilots sångare har låtit så bekant tidigare. Självklart för att det är Johan Becker som var med i Fame Factory och faktiskt vann! Riktigt roligt att se honom på scen eftersom jag är gammal Fame Factory räv! Den gamla goda tiden. Saknar faktiskt det programmet. Det var bra! :) Deras låt igår lät förövrigt exakt som deras förra låt In the heat of the night och Velvets låt Take my body close! Men men, gillade verkligen Anna och Marias låt igår. Riktigt bra måste jag säga. Även Agnes hade en bra låt, början var väl lite sisådär, men när den drog igång så blev den bra. Operatjosan hade bra melodi, men jag förstår mig inte på opera riktigt!
  Gårdagens modevisning gick iaf bra! Väldigt bra faktiskt! :) Men det är farligt att dra in mig på ett ställe med tatuerare överallt. Men nästa år ska jag gå dit och få en tatuering gjord och jag vet redan vad jag skall göra, men det får ni inte reda på! mohaha, lite hemligheter får man allt ha, så när den är gjord får ni se. Om ett år med andra ord :P Nu ska jag byta om och köra ner till edet. UK har kalas idag dit jag är bjuden. Sedan åker jag hem och hämtar katterna och så går vi över till jenny där hon bjuder på mat. Vi skall även kolla hotell i kristianstad och musikalbiljetter till rent i april. Efter det ska jag och katterna hem och förbereda inför praktiken. Kolla upp recept, fixa fram ett par låtar. Var ett par barn som frågade mig i veckan om inte jag kunde lära de lite dans. Vet inte om de vet att jag har varit dansledare, men dans ville de lära sig så funderar på om jag ska ha det som en aktivitet kanske.. FÅr prata med min LUV (handledare på praktiken) imorgon. Inte många veckor kvar nu på denna kursen. Tiden går fort, redan 1 mars!

RSS 2.0