Dagen D

Ikväll åker jag och jag har precis packat klart. Äntligen lämnar jag Sverige för ett par veckor. Ska bli så skönt att komma bort. Håller just nu på att konvertera en film som jag kan lägga in på ipoden och ska se sen om jag får plats med en till. Sen blir det till att städa lite och diska! Rensa kylen och träffa Julia! Känns som att dagen kommer gå fort och halv sju ska vi åka ifrån Trollhättan! JAG LÄNGTAR!

nu är det nära

Om mindre än 24h lyfter planet. Jag tror inte jag har förstått det riktigt än. På onsdag landar jag i värmen, bort från detta kalla.. UNDERBART!

Kom nästan precis hem från en kanonkväll som jag verkligen behövde. Aldrig någon människa som har gjort en så fin sak för mig och det betyder hur mycket som helst! Men denna människan förstår verkligen hur jag mår nu och då är det skönt att få prata av sig om allt! Så tack!

Nu ska jag snart lägga mig och sova. Upp i god tid imorgon och städa här hemma och packa. Vid halv 3 ska jag möta upp Julia på stan.. På tok för längesen vi sågs. Hon har ju varit afrika så nu är det nog närmare tre månader sedan jag såg henne!


nära nu

Nu är det verkligen inte långt kvar tills jag åker och det kommer vara fullt upp fram tills dess som tur är. Ska vara hos tandläkaren om ett par timmar, sen hem och börja tvätta. Runt tre ska vi hem till moster och morbor och klippa klorna på alla katter, okej kanske inte alla. Nämner inga namn;). Hem och fortsätta tvätta och även städa. Ikväll blir det även promenad med Tomas så dagen kommer gå i ett. Morgondagen kommer bestå av packning och lunch med Julia. Är det väder ska jag även försöka få ut katterna lite. Ska även pussa sönder dem. Måste ta igen 2 veckors pussar så det är bara för dem att acceptera. Så tänk, snart blir det två veckor av sånt här:



Men jag kommer sakna mina grabbar, Max, Sivert&Bosse, så otroligt mycket. Har aldrig varit ifrån de så länge men det ska vi väl fixa. Är ledig den dagen jag kommer hem vilket är tur för då har vi mycket mystid att ta igen ;)


Martin Stenmarck

Det är otroligt vad musik kan få en människa att må bra. Martin Stenmarcks musik är den jag ALLTID lyssnat på vare sig jag är glad eller när jag är ledsen. När jag mår dåligt är det nästan bara Stenmarcks musik som får mig att må bra. Hans röst gör mig så lugn och får mig att glömma allt för en stund. Var ute och gick förut och hade då han i lurarna och nu är han med i bingolotto och han har en sån personlighet som gör att jag blir glad. 1999 hörde jag honom för första gången och 2002 började jag lyssna på allvar och sen dess har jag varit fast. Min dröm är att om jag någongång gifter mig så ska han sjunga på bröllopet. Det hade betytt så mycket för mig. Eller att bara få träffa honom någon gång, inte på en signering utan verkligen träffa honom hade betytt så mycket att ni inte ens kan förstå hur mycket. Hans musik har varit så värdefull för mig under alla år. I många år sa folk att jag tyckte han var så bra för att han ser bra ut. Ja han är snygg så in i helvete, men han hade kunnat se ut som Shrek och hans musik hade varit allt för mig. Jag lyssnar på sångrösten och ser till personligheten, utseéndet gör inte att man sjunger bättre!


Så vill ni göra mig till en lycklig Mallan ser ni till att jag får träffa denna människan som har betytt så mycket för mig under många år!


besök

Har haft besök av Malin och Tobias idag. Har inte träffat Tobias sedan i Maj och han fyllde fyra nu i december och han har blivit så stor. Han höll låda här hemma och det var skönt att ha livat kring mig då jag inte tänkte på allt det tråkiga som hänt!

Jag har även varit lite smart idag. Lagt in filmer på min ipod, tråkig flygresa skulle inte tro det ;) Visst kommer de visa filmer på planet, men det gör de ju inte i 11h.. Så jag kommer nog inte vara uttråkad hela tiden iaf.. Imorgon blir det iaf tandläkaren, kloklippning, tvätt och städ. Full rulle! På tisdag ska jag packa och ta ut grabbarna och på kvällen bär det av! Herregud jag är snart i Thailand!


lång natt

hade svårt att somna igår, kollade på klockan sista gången runt 2 tror jag. Vaknade imorse och trodde att allt var en dröm, att farfar fortfarande var i livet. Men verkligheten kom ikapp mig. Idag kommer jag bara vara hemma o ta det lugnt, nacken gör ont som fan så vågar inte göra något ifall den skulle bli värre. Vill nämligen inte sitta på ett plan i elva timmar med nackspärr. Har svårt att första att på tisdag kväll är jag påväg mot mitt drömresemål Thailand! Det ska bli så otroligt skönt och nu när allt är över här hemma kommer jag verkligen kunna slappna av och njuta - precis som farfar hade velat!


Farfar, jag älskar och saknar dig!

Detta har varit den jobbigaste dagen i mitt liv. Farfar gick bort inatt och det känns så otroligt tomt utan honom. Känns så overkligt på något sätt, min farfar, han som alltid har funnits där är nu borta. Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan honom. Han kommer inte få uppleva tre av sina barnbarns studenter, min examen, inga barnbarnsbarn - ingenting sånt. Saker som jag vet att han ville få vara med om! Fast jag vet att han kommer följa med oss under våra liv, han kommer alltid finnas här bara det att vi inte kan se honom.

Var hos honom förut och de hade gjort honom så fin. Hade tagit på honom en fin skjorta och en tröja över, precis så som farfar alltid var klädd. Han låg så fridfull i sängen med ett litet leende på läpparna. Det leendet är det första jag får upp när jag tänker på honom. Min farfar var alltid glad och han skrattade och skojade hela tiden. Jag är stolt över att just jag är hans barnbarn för det är den finaste människan som någonsin har funnits på denna jord. Snällare människa går inte att hitta, han har alltid ställt upp för alla som har behövt hans hjälp och har gjort det utan sura miner.

Visste ni förresten att farfar är i stort sett den enda i min närhet som accepterar mig och mina tatueringar. Den enda som inte har låtit nedlåtande mot mig och mitt intresse och det älskar jag honom för och jag kommer hedra honom med en och den kommer bli så fin. Jag ser den framför mig och den kommer bli så vacker.

Jag är så otroligt glad att jag har ärvt glädjen och skrattet från farfar. Vi är lika så sett att ingen tar livet på största allvar, man kan skoja i de flesta situationer. Det har jag fått från min farfar och även vårat stora intresse för djur. Ni som känner mig vet att mina djur är mitt allt, finns inget viktigare jag är nästan överdrivet tokig i mina djur, farfar var exakt likadan! Farfar var inte den glada farfar om inte hans hundar var där och om de mådde dåligt och jag vet hur jobbigt det var för honom att vara ifrån de båda så länge.

Allting känns så tomt och jag kan inte föreställa mig ett liv utan farfar, men han har det bättre nu. Han slipper lida och det sista så var hans liv inte något liv att leva. Min farfar var den bästa farfar ett barnbarn kan ha! Det kommer aldrig finnas någon bättre människa på denna jord och hans bortgång kommer vara jobbigt för många, inte bara vi de närmsta för farfar var så otroligt omtyckt!



Det sägs att en fenix har helande tårar. I detta fallet har inte det hjälp. Min Fenix tar upp stor plats på min kropp och alla tårar jag har fällt har inte hjälpt. Farfars cancer gick inte att bota, men man säger även att en Fenix återföds ur askan och där är anledningen till att jag har prytt min kropp med en. Det är det som jag tror på. Min farfar kommer återuppstå som ett nytt liv. Ingen vet vad det kommer bli som, men hans själ kommer glädja någon eller något annat här på jorden och det liv som får hans själv ska vara överlycklig för den kommer få ett underbart liv. Är man som min farfar var så kan det inte bli något annat än bra! Farfar jag älskar och saknar dig och du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och inom en snar framtid kommer du finnas med mig hela tiden! Vart du än är just nu hoppas jag du har det bra och att du håller koll på oss för vi klarar oss inte utan dig!


lååång dag

Det har varit en väldigt lång dag, men den har gjort mig glad. Strax innan jag skulle iväg till min intervju fick jag sms från min faster. Hon var då hos farfar och han var vaken en liten stund. Hon hade då hälsat från alla barnban och efter lite prat sken hela han upp och sa Malin. Precis som när jag var där och hälsade på. Så imorgon förmiddag ska jag dit och hälsa på honom. Intervjun kändes också bra och jag hoppas jag får det. Men ska väl inte hoppas för mycket då hon skulle intervjua fem till. Men det jobbet hade passat mig perfekt, det är jag övertygad om. Efter det var det dags för skolan och opponering på våra arbeten och jag fick otroligt positiv respons vilket jag inte trodde. Inte lätt att skriva ett arbete när allt är som det är just nu. Men det kändes bra. Sen bar det av hem till UK och efter det hem till min älskade Max. Nu är jag däremot hemma hos grabbarna o jag är TRÖTT! Ska försöka sova tidigt idag, men känner jag mig rätt blir det inte så! Jag och somna på kvällen hör inte ihop!


trött

Har inte sovit så bra inatt. Bråkat med Bosse fram till två inatt för han vägrade sluta jävlas den lille grisen. Men så kan det vara ibland. Sivert tror jag har kommit på en ny lek. I en dörrpost har vi en leksak i ett snöre som hänger som de annars hoppar efter. Den nya grejen är att ta tag i leksaken och gå iväg med den tills det tar stopp, släppa den och springa efter och fånga den. Ja, han får ju motion iaf.

Nu ska jag strax gå hemifrån, dags för arbetsintervju. Spännande. Sen hem en kort stund innan det är dags för skolan. Sista dagen i skolan innan Thailand!

Ansökan till bruket

Fick hem papper från bruket om att jag nu kunde skicka in min ansökan dit om sommarjobb. Men det vanliga pappret följde inte med utan nu var det en jobbig process som skulle göras över internet. Visst det blir säkert enklare för dem, men jag tycker pappret funkar bra. Men nu är det iaf inskickat och jag håller tummarna. Chefen är ju dum i huvudet och tyckte vi gjorde ett dåligt jobb i somras. Maskiner med elfel som vi inte får pilla med, slet häcken av oss, tre sommarjobbare som vid ett par tillfällen fick sköta avdelningen själva då lagledare behövdes vid haveri, men ja vi gjorde ett dåligt jobb. Tur att inte våra arbetskamrater tycker det för de vill verkligen ha tillbaka oss och det känns jävligt skönt! Sen har vi alla jäkligt roligt ihop!!!!!

Nu ska jag däremot diska och sen laga lite go mat.. Mums!


Mallan vill ha!

PT0509GR2930SY100175
joyofgiving.se



TrippelskålSovmask svart/vit
thingshop.se




plugg&mys

Sitter här med Bosse liggandes på magen och ska sätta igång att plugga inför imorgon. Förhoppningsvis tar det inte så himla lång tid, känner mig inte riktigt motiverad. Imorgon blir det en lång dag, arbetsintervju, seminarium och sen ner till UK. Ledig på fredag och då ska det städas inför lördagens förfest och då ska även jag och eve boka vår resa! Hur underbart är inte det?


lite bilder


i'm back

Datorn är tack och lov fixad. Var rädd ett tag att jag skulle förlora allt på den, men icke varendra liten fil är kvar! Bröllopet i lördags var iaf hur fint som helst och jag är så glad för deras skull. De är verkligen det perfekta paret och så bra för varandra. Nu är de båda i Indien under tre veckor och för min del är det bara en vecka kvar till Thailand. Tror ni jag längtar? Var och tog spruta inför resan idag och ja, det var lika hemskt som vanligt. HATAR sprutor. Men en vecka går iaf otroligt fort så snart är jag där, landet jag velat besöka så länge. åå vad mycket bilder som kommer komma upp här efter att jag kommit hem!


Världens finaste prinsar

Synd att bilden på Sivert är oskarp, men ååå vad fina mina pojkar är!

Farfar

Har varit och hälsat på älskade farfar idag. Han sov först när mamma och jag kom dit, men vaknade efter kanske 5 minuter och när han såg att jag var där sken hela han upp som en sol. Jätteroligt att se. Barnbarnen betyder nämligen allt för honom. Nu däremot sitter jag hemma hos mamma och pappa. Skulle ut och leka med max i snön, men det blev en kort visit. Är så kallt ute att han får kramp i benen den lille stackaren. Han som älskar att leka i snön.

Imorgon är det en stor dag. Min vän Linn ska gifta sig med sin Sebastian. Jag och Jenny ska fota bröllopet och jag är nog mer nervös än vad brudparet är, men detta ska vi nog lösa! Tror iaf att det kommer bli en toppendag för de båda!


virus

Kan något gå som jag vill? Virus på datorn är ju alltid roligt. Men sitter just nu hemma hos mamma o pappa och ska skicka in mitt arbete som är klart, eller ja klart vet jag inte men in till opponering ska det iaf. Något som däremot är positivt mitt i allt elände är att Eve kommer hem från Marocko idag! Det gillar vi! Väldigt mycket!


Melodifestivalen 2010 - Vägen till Oslo

Nu sitter jag här och är lycklig. Om en månad drar Melodifestivalen igång igen och idag sände 1:an ett program om det. En timmes melodifestival såhär på en tisdagskväll kan det bli bättre? Det är nämligen bland det roligaste jag vet, så för er som inte vet det är jag en nörd som under Melodifestivalsveckorna ägnar min vakna tid åt detta i stort sett. Men det är ju så roligt och så mycket glädje. Jag skiter i hur det går i Eurovision, det är inte det som är det roliga (jo det är roligt också), men det roligaste är det som sker här i Sverige.

I programmet visade de iaf klipp från när Charlotte Perelli, då Nilsson, vann i Jerusalem med Take me to your heaven. Det är den bästa låten genom tiderna enligt min åsikt och jag ryser i hela kroppen när jag ser det klippet och blir så himla glad. Men jag grämer mig så över att jag inte såg henne vinna, nej för lilla 11 åriga Malin var för trött och gick och la sig. Kanske borde skälla lite på mamma för det, hon borde ju förutsett att jag skulle bli sån här nörd i framtiden ;)


Lyssna och njut för detta är så bra. Visst kläderna ser förjävliga ut, sminket är förjävligt men ååå vad bra det är! Kan lyssna på den här låten om och om igen, jag tröttnar aldrig!

slitit mitt hår

Ni anar inte vilken panik jag har haft här hemma.. Suttit och skrivit klart arbetet och precis när det ska sparas hakar datorn upp sig och tar bort dokumentet.. var inte långt till tårar ska ni veta, men efter en kvart ordnar det upp sig och jag kan öppna dokumentet och allt är kvar! SKÖNT!


Syskonkärlek ;)


Som jag nämnt tidigare åker Sivert råtta bakom sängen var och varannan minut när han leker. Han lägger sig då här och försöker få tag på den innan han får den briljanta idén att krypa under sängen. Så håller han på hela dagarna, att han inte lär sig.

Nej, nu är det dags att hoppa in i en lång och varm dusch!

kattmys i soffan

efter att ha bråkat lite med Bosse, som vanligt sitter vi här nu alla tre i soffan och bara myser. Funderar på hur jag skall klara mig utan de när jag åker iväg.. men det ska vi väl lösa alla tre. Vet ju i alla fall att jag inte kommer få vara ifred när jag kommer hem. Om jag inte minns hel fel är jag ledig den dagen jag kommer hem, eller ja jag kommer ju hem på natten där. O om jag förstått schemat rätt kommer jag missa 1 eller 2 seminarium, men har mailat läraren o frågat när jag ska göra dem. Men skiter faktiskt i om jag får ta igen efter vilket många skulle få panik över. Det är många som absolut aldrig skulle åka iväg två veckor under pågående utbildning, men man måste väl leva också? Skolan är inte det viktigaste, man kan alltid ta igen!

Ska snart iväg till affären o handla lite så jag har frukost hemma o så tänkte jag göra pannkakor imorgon. Blev så sugen på det häromdagen när Änki gjorde det;)


två veckor kvar

Om två veckor vid den här tiden står jag nog och packar min väska för då är det inte många timmar kvar ska ni veta. På kvällen går planet till THAILAND! kommer väl säkerligen vara tvungen att göra skolgrejer där nere också, men det får det vara värt. Funderar på om nästa kurs har lagt upp än på disco så jag kan ta mig en kik vad det är jag kommer missa här hemma! Nu däremot sitter jag och skriver på en uppsats och det går framåt. Ska försöka få klart den idag eller imorgon så slipper jag ha den att tänka på. Har inte direkt haft orken att skriva nu på lovet som det var tänkt först, men efter allt med lille farfar så har energin liksom inte funnits där! Men så är det ibland och är inget man kan göra något åt. Man är inte alltid på topp!


musiktips


Mallan vill ha!

Vila - Raw T-shirtConverse - All Star Specialty HiAvanna - I'm Perfect CollegeOnly - Get It Party DressRare Fashion - Beautiful Dress
Hittade en del på Nelly.com.. Jag får nog gifta mig rikt eller nåt tror jag ;)

matlagning

Ska ta och diska upp i köket nu och sen börja med middagen, blir sen middag idag fast tycker det kan vara lite gott ibland. Idag ska jag prova på en köttfärs och potatisgratäng.. Aldrig gjort den tidigare så får se hur resultatet blir. Men det var ett enkelt recept iaf så det ska väl bli bra. Har inte alla grejer hemma bara men då blir det lite improviserat som vanligt när jag lagar mat. Är inte så bra på att följa recept till punkt och pricka. Tar alltid bort och lägger till saker. Har även lovat Jenny att jag ska göra min thaisoppa till henne innan vi åker till Thailand. Måste bara hitta receptet. Men den är grymt god iaf!


snart, snart, snart

Imorgon är det bara två veckor kvar. Jag måste till värmen nu! Orkar inte med detta vädret längre. Eve kommer hem på torsdag så vi ska snart boka vår resa, ännu en sak att se fram emot. Just nu håller jag iaf på o plockar här hemma. Kläder överallt. O nu har jag fått upp massor på vinden. Skönt att bli av med lite ibland. Så nu blir det till att fortsätta greja lite här hemma!


kläder, kläder, kläder

Just nu ser det ut som att en klädbomb har sprängts här hemma. Håller på o rensar bland mina kläder och det ser rent ut sagt förjävligt ut här hemma för tillfället, men det ska vi fortsätta med imorgon.

Kvällen har spenderats på biografen och Göta Kanal 3. Där har vi min humor. Lite skadeglädje och folk som ramlar i vattnet ;) Nu däremot ska jag gå o lägga mig.Bosse tror han ska få en kvällsmat nummer 2 så han är jobbig som få här hemma! Inte alltid lätt med småbarn! Men men, så kan det vara ibland.


Tatueringar i nyhetsmorgon

sitter och tittar på ett klipp från nyhetsmorgon som handlar om tatueringar och en tjej sa något jättebra: Man älskar konsten och man vill göra sig vacker... Hon tog orden ur mun på mig. För mig stämmer de orden till hundra procent. De tar även upp att man inte alltid blir bemött positivt om man har tatueringar. Jag får ofta frågan varför jag har så många.. Först ser de kanske en eller två och då ser de ganska positivt på det, men när jag säger att jag har åtta stycken och planer på fler, då blir det negativt helt plötsligt. Ingen som möter mig på stan kan se att jag har åtta stycken då jag har placerat de på ställen som gör att jag kan dölja dem. Det är med en tant som är 84 nu och som gjorde en tatuering när hon var 78. En tant jag ser upp till vill jag lova! Jag kommer inte sluta bara för att kroppen blir lite rynkig. Detta är ett av mina stora intressen och jag har ÄLSKAT tatueringar sedan jag var liten och då trodde jag inte att jag skulle ha råd att göra någon för de kostade ju säkert 1000 kr ;) tänk då på att 20 kr var mycket pengar för mig, så ni kan ju tänka er hur liten jag var när jag började tänka på att göra tatueringar! Så ni som säger att nu räcker det, sluta upp med det för detta är en stor del av mitt liv!


Tjockisarna

Har äntligen fått vägt katterna. Sivert stoltserar med hela 5.8 kg och lille Bosse med 4.3 kg.. Ordentliga karlar jag har ;)

Mallan vill ha!



Tur man är student och har råd att köpa allt på en och samma gång ;) Allt är från HM

Air Bud

Nu går det en film på tv4+ med en hund i huvudrollen - Air Bud. När Max var liten tittade vi alltid på den när den gick på tv. Han satt som förtrollad och tittade på hunden. Inte riktigt samma sak att titta tillsammans med grabbarna, de förstår liksom inte :P

Nu ska jag bege mig bort till affären. Ska handla lite till maten. Ska göra lax här hemma ikväll tänkte jag! Men en ägg och räkröra och hasselbackspotatis till det! ååå så gott!


1 Januari 2010

Första dagen på det nya året nu då. Jag kom precis hem från Linda och Andreas. Valde att inte dricka så jag kunde köra hem till grabbarna som är livrädda för raketer, o ja jag tror inte de hr sovit sen tolvslaget. De har liksom inte deras vanliga trötta blick som jag brukar mötas av när jag kommer hem mitt i natten. Sivert sitter just nu och tittar upp mot himlen så ja det har nog varit två rädda pojkar.

Kvällen har iaf varit väldigt bra. Lagade middag tillsammans med tjejerna o killarna kollade hockey och spelade tvspel. Har varit en lugn kväll, precis så som jag vill att nyår ska vara. Sen blev det även lite singstar och ja än är det ingen som har slagit mig i det ;) Spelade även med andra ord eller vad det heter och mitt lag var värdelösa verkligen, men vi var väl bäst på vårt vis kan man väl säga. Men roligt hade vi..
Nu blir det iaf sova tillsammans med mina små nissar, hoppas jag får sova läääänge imorgon!


RSS 2.0