Fullt ös medvetslös

Idag har Malin och Tobias varit och hälsat på. Jag och Tobias gjorde fruktsallad med grädde och han var väldigt duktig när den skulle vispas. Har inte träffat honom sedan i maj och han har blivit så stor. Pratar jättebra och hela tiden. :) Var även jätteduktig med katterna och lekte fint med dem. Var även duktig med att säga till dem när de gjorde saker en katt inte får göra. "Nej, du får inte vara här när jag städar. Akta dig!" Så söt är han! Sivert blev helt slutkörd. Sprang fram och tillbaka här hemma med Tobias. Så nu ligger alla katter och sover och jag skall snart iväg till min moster. Hon fyller år idag nämligen så hon bjuder på middag. Hon lagar alltid så god mat. Sedan bär det av hem till Louise och vi skall kolla på film och mysa. Även Jossan skall vara med! En lugn och skön helg med andra ord. Inte helt fel!
   Nu har familjen iaf kommit fram till Sälen. Mamma ringde förut runt tre och då skulle de precis¨åka upp på fjället. Hoppas det är mycket snö där uppe, Max älskar nämligen leka i snön. Tycker inte om när han är iväg såhär för då kan jag inte hälsa på honom när jag vill. Tar ju liksom en stund att åka till Sälen, men edet är det ju bara 20 min till så dit kan jag åka när jag saknar honom för mycket. :) Men men, en vecka sen är min korv hemma igen! Tänk vad bra det skulle vara om han tyckte om katter, för då skulle ju Sivert&Bosse också kunna vara med i Edet och t.o.m sova där, men nej nej, det går inte! ;)

Lite obehagligt

Mamma berättade förut att någon har varit och strukit utanför deras köksfönster inatt. Mamma var upp med Max inatt vid halv 4 för han mådde inte riktigt bra, brukar bli så när han vet att något är pågång och idag åker de ju till Sälen så där har vi förklaringen till illamåendet. Men iaf, mamma tittade ut genom köksfönstret och det har ju snöat inatt och då såg hon fotspår utanför. Fy fan vad äckligt. Jag är glad att jag inte bor hemma längre, för att bo ensam i ett hus efter det skulle jag inte vilja. Men grannen Outi skall hålla koll på huset under veckan så får hoppas att personen inte kommer tillbaka. Verkligen äckligt tycker jag. Och igår morse ringde det någon konstig idiot till Jenny tjugo över 7 och pratade lite, men hon visste inte vem det var och när hon frågade fick hon till svar; Trollet i skogen och sen slängde han på. Hel skumt!
   Natten har gått bra med alla katter, men klockan 8 vaknade jag av lite slagsmål mellan Alvina och Bosse. Sivert och Bosse har lite svårt att förstå att de två andra inte vill leka på samma sätt som de två gör. Mina slåss gärna när de leker, men försöker de det med Jennys katter blir det bara sura miner. Bosse ser helt förtivlad ut när han inte får något gensvar ;) men det skall nog gå bra det här tror jag. Går bättre och bättre hela tiden. Bara Alva&Alvina kan sluta fräsa på min hela tiden!!

invasion

Jaha, nu var min lägenhet invaderad av katter. För tillfället bor fyra stycken här och än så länge går det ganska bra. Har visserligen inte varit här många minuter. Men de håller sig i sina två läger; Sivert&Bosse vs. Alva&Alvina! Får väl se hur den här veckan kommer sluta. Maten kommer bli lite jobbig, då Sivert&Bosse äter sin mat med en gång och Alva&Alvina äter lite åt gången och äter under hela dagen. Hur skall jag lösa den biten egentligen? Får låsa in mina katter nånstans och tvångsmata de två andra så de äter allt med en gång ;) Nej, vi ska nog komma på en lösning på det här lilla problemet. Nu ska jag snart lägga mig och glo på tv och försöka få alla barn att sova. Lycka till till mig!

Underbara barn

Efter den här veckan på praktiken känns det verkligen som att jag valt rätt yrke.. Eller det visste jag visserligen innan också, men barnen har varit underbara denna veckan. Vissa stunder har de varit små monster men samtidigt har de varit så goa som de bara kan vara. Idag när jag skulle gå fick jag världens bamsekram av en kille som annars brukar vara den "tuffa" killen. Han vägrade nästan släppa mig och han har varit hur mysig som helst i två dagar. Helt underbart. Andra barn som inte alls brukar vara särskilt kramiga eller vill spela spel med fröken har också visat andra sidor. Busbarnen har slängt sig i knät på mig och nästan släpat iväg med mig för att vi skall spela spel. En mycket rolig vecka med andra ord. Men de blev lite ledsna när de fick reda på att jag inte skulle vara där på måndag och att det dröjer tre veckor innan jag kommer igen och att jag då bara stannar tre veckor. De vill att jag skall vara där 1000000000 veckor.. Så söta så.
   Nu skall jag strax gå ett kvarter hem till Jenny som fyller år idag. 23 år, gamla geten. Grattis även till Sändii som fyller 22 år. Även hon en gammal get. Måste slå in Jennys present, men har inget presentpapper, så det får vi lösa på något sätt. När jag kom hem förut hade katterna haft stort matkalas här hemma! Dragit ner lådan med blötmat och tuggat i sig 2½ förpackning, men de hade städat fint efter sig. Det enda som låg på golvet var den söndertrasade förpackningen. Renliga katter jag har ;) Får ju se något positivt i det hela tycker jag. Skitungar. Idag flyttar iaf Alva&Alvina hit för en vecka. ojoj, det blir spännande vill jag lova!  

Jag har blivit rånad

Jag har precis upptäckt ett litet rån här.. Min dörrmatta i trappuppgången har bytt ägare. Den har hamnat hos grannen(!) och jag är inte riktigt säker på vilken av de som är min! Hmm, de är ganska lika och jag minns inte hur min ser ut. Kan visserligen vara målaren som råkat köra runt den lite, men det är roligare att låtsas jag har blivit rånad! Men imorgon bitti ska jag ta tillbaka den. Ska bara gå in på ikeas hemsida och kolla hur den ser ut.. IKEA 5:- vet ni, mycket bra! Men hur kan man råna Trapphuspolisen liksom? Det fungerar inte så!!! Sofia, jag får ta ett snack med Eriksson om detta sen när han flyttar in.. Han får bli min spion, för detta håller inte. VI kan ju diskutera mer på hans inflyttningsfest om händelsen ;)

Lillebror och Nalle

Idag har jag och några barn läst min favoritbok - Lillebror och Nalle. Vi läste om när Lillebror lärde sig att räkna, han räknar nämligen alla sina sår för sin mormor. Åtta sår har han när historien är slut och vi satt och räknade tillsammans jag och barnen. Så mysigt så. På fredag är det Pricken som gäller, det blir spännande ska ni veta för jag skall berätta den sagan med hjälp av sjuhelsikes massa kaniner. De har nämligen alla kaninen uppsydda på förskolan. Kan bli spännande :) Nu är jag helt slut. Har varit på praktiken sen halv 8 imorse och kom hem vid 10 i sex eller nåt, så nu ska jag bara slappa! Härligt!

teckenspråk

idag insåg jag att det kan vara bra att kunna teckenspråk. På min praktikplats är det nu två barn man kommunicerar genom teckenspråk med. Jag har redan lärt mig några ord faktiskt genom en lärobok som heter babblarna. Var med när en av mina handledare läste denna för barnen och hon använde sig då av teckenspråk. Jag satt och kikade lite i de olika böckerna och har nu börjat lära mig lite. Teckenspråk kan ju även användas för att förstärka det svenska språket. En del barn har lite problem med språket där jag är, så då kan det vara bra att kunna även lite teckenspråk.

Välkommen LillWorts!

Jag får härmed välkomna LillWorts in i gemenskapen. Sandra har döpt min plita:) Praktiken idag har gått bra. Har haft två födelsedagsbarn på avdelningen, så ett kalas på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Så två glassar har fröken Malin fått idag. haha, bra att vara på förskola ibland ;) Imorgon skall jag ta tag i lite uppgifter som jag skall ha gjort under veckan. Så efter imorgon kommer det mesta vara avbockat. Känns skönt!
   Idag har katterna fått smeknamn. BosseCurry (eftersom han kurrar konstant) Och Sivert Whining (eftersom han gnäller och låter konstant). Vi har även gjort om deras matsituation. BosseCurry står numer på fönsterbrädan i köket och äter sin mat, annars äter SivertWhining upp den. Så jag har fått sära på de oskiljaktiga bröderna. Men det funkar, Sivert kommer inte dit upp så Bosse får vara ifred. Oerhört smart är jag!

inneboende

Jag har fått en inneboende och ingen trevlig sådan. Den betalar ingen hyra och är endast ett störande objekt. Jag har fått en stor jäkla plita på tungan skall ni veta! Den är så störande och jag vill bara skära bort den, men det kanske inte är det smartaste alternativet. Då skulle väl barnen fråga varför jag inte kan prata ordentligt imorgon och då får jag förklara att jag slant med kniven och halva tungan försvann. Nej, min inneboende får nog stanna kvar. Sändii, du har ju en förmåga att döpa saker och ting, så vad skall Wårtshmans (stavning?) kompis plitan heta? Kläm till med något bra nu ;)

Bonde söker fru!

Jag är ingen bölnisse när det kommer till film och sorgliga saker, men när det kommer till bröllop då jävlar forsar tårarna. Kollade precis på BondeMagnus och hans Emmas bröllop och fast jag tycker han verkar vara ganska konstig och jäkligt skum var det otroligt vacker. När Emma pratade om sin pappa och han tyckte hon var så himla vacker då kom tårarna. Även när hon började sjunga under vigseln, hur gulligt var inte det på en skala? Hon sjöng även låten jag tydligen skall sjunga när Jenny gifter sig i framtiden. Jag har faktiskt inte blivit tillfrågad egentligen, utan det har snarare låtit; Den här låten SKA du sjunga när jag gifter mig! Jaha okej
  Jag själv skulle inte välja att gifta mig i en kyrka då jag inte alls förstår mig på det där med kristendomen. Jag skulle aldrig kunna stå inför prästen då han säger "inför gud och denna församling...". Visst, är det en vacker kyrka kan jag tänka mig det, men slopa snacket som har med kristendom att göra. Inget sånt snack på mitt bröllop så är det bara!!! Aldrig att jag skulle på min bröllopsdag stå och lyssna på något jag själv inte står för! Nej, gärna ett utebröllop på en vacker plats. Fast Sveriges väder är ju inte direkt att lita på, men man kan ju alltid drömma!

första dagen på vfu:n

Hade första dagen på VFU:n idag. Härligt att vara tillbaka måste jag säga. Så roligt att träffa barnen igen. Märker så stor skillnad på vissa barn mot hur de var sist gång jag var där. Satt och pratade med en i personalen om det och hon sa att de själva inte tänker på deras utveckling på samma sätt som en som kommer "utifrån". Märker verkligen skillnad i språket på flera barn. Nu förstår man i stort sett allt de säger. Flera barn har även blivit mer framåt. En liten pojk som inte pratat så mycket innan, har pratat konstant idag. Riktigt roligt att se faktiskt! Ska bli riktigt skönt att sova sen för jag är riktigt trött. Har man så många barn runtomkring sig hela tiden så blir man ju trött. För de är inte direkt tysta. "Fröken, fröken, fröken, kom fröken får du se, fröken kolla vad han gör så får man inte göra". Ja, ni vet hur barn kan vara. :) Men de är så underbara!

gullemorfar

Min morfar har nog upptäckt tjusningen med mobiltelefoner nu. Av någon anledning ringer han aldrig hem till mig utan han ringer ALLTID till mobilen. Tror han gör likadant med Jenny. Han måste tror att vi aldrig är hemma ;). Men han ska faktiskt bygga en skohylla till mig som från början skulle vara 1.20 m hög, men virket han lyckats få tag på var bara 1m, så nu var han tvungen att försäkra sig om att det går bra med en meter och att jag får slänga ett par skor för att alla skall få plats. Men där tror han fel om mig. För skall alla skor få plats måste jag slänga många par. Har faktiskt gjort plats för skor i garderoben nu, skönt att bli av med de från hallen. Där tog de upp ganska mycket plats!

lugn söndag

Har haft en lugn förmiddag, men nu skall jag fortsätta med min städning som jag påbörjade igår. Herregud höll på hela dagen och ändå ser det ut som ett bombnedslag. Har rensat lite kläder och allt som låg i byrån har jag flyttat till garderoben och vice versa! Lite lättare att få fram kläderna om de ligger i lådor istället för på hyllplan som inte går att dra ut. Mycket smart av mig! Ska dra på musik på hög volym och köra igång nu!
  Imorgon är det förresten dags för min VFUvecka. Ska bli riktigt roligt att komma ut igen och träffa barnen och personalen! Trivs verkligen på den förskolan. Jag har varit på en del olika ställen under den perioden jag arbetade väldigt mycket som vikarie och jag måste säga att jag aldrig varit på en arbetsplats där allting känns så bra. Under förra VFUperioden i höstas kände jag mig inte som en lärarstudent. Min handledare la sig inte i vad jag gjorde och jag fick göra istort sett vad jag ville och hon sa även att hon kände sig trygg med att släppa mig med barnen, att det märktes att jag varit i verksamheten innan och då hade jag faktiskt nästan inte arbeteat något i förskola innan. Har tidigare varit mest på fritids och i skolan, endast ett par dagar på förskola och det är faktiskt ofta mer krävande än skolan. Har man småbarn på avdelningen är det mycket man måste hjälpa till med, de äldre barnen klarar sig ju oftast själva, behöver bara lite handledning ibland. Men det skall bli riktigt roligt denna veckan som kommer, kommer ha mycket att göra, men roligt skall det bli!


Perfekt läge

Jag har kommit på en väldigt bra sak! Min lägenhet har verkligen det perfekta läget! Den ligger inte mitt i smeten så jag slipper allt tjo och tjim dagarna i ända! Det tar 2 min att komma till centrum, 3-4 min att gå till skolan, 3 min upp till den lilla konsumbutiken om jag behöver handla något litet. Har fönster in mot gården, som iofs kanske inte är så roligt, men jag har hellre det än ut mot gatan där det är livat på kvällarna! Här kan jag sova lugnt på nätterna utan folk som gapar ute på Kungsgatan! Hur skönt som helst! Sen vet ni ju att jag stört mig på en viss granne, men tro det eller ej så har det varit tyst ett tag. nu kan han vara ute på jobb, men även när han har varit hemma har det varit lugnt! Liksom en lördagkväll i ett hus med mycket ungdomar, det borde vara livat så in i helvete, men nej det är tyst! Hur gött låter inte det?! haha
   Sen finns det visserligen en del negativt här också, råttor, min nya spis som nog gått upp i rök, mitt fönster som inte går att regla och som jag anmälde fel på för en månad sedan, småfel här och var och lite sånt! Inte den största lägenheten man kan få tag på, men jag som är så liten behöver liksom inte större! Ibland skulle det iofs vara skönt med ett eget rum att sova i när katterna blir jobbiga, men nuförtiden kommer de och lägger sig bredvid (läs: på) mig så jag skall inte klaga! De får ju inte spel halv två på nätterna som Jennys katter brukar få! mohaha! Bosse spydde förövrigt idag igen, så nu skall jag prova byta tillbaka till det gamla torrfodret. Tror nämligen inte han tål det nya fodret de fick hem på prov från veterinären efter kastreringen. Det är mindre kalorier i det eller något för de har lättare att gå upp i vikt efter en kasterering. Men då har jag hellre en överviktig Bosse än en Bosse som spyr! Bara han mår bra liksom!

Mallan tipsar!

Ja för det första så får ni nog börja kalla mig för Mallan hädanefter allihop för det känns som att det är det folk säger till mig nuförtiden. Hos familjen går det i perioder, när jag var på bruket ja då var jag Mallan. När Tobbe eller David sa Malin till mig då reagerade jag knappt tillslut och David säger fortfarande Mallan. Även Sändii har börjat nu så ja, ni får helt enkelt börja kalla mig för Mallan allihop. Åter till rubriken. Vad skall jag tipsa om nu då? Jo, nästa gång ni skall åka och storhandla - gör det en lördagkväll! Inget folk i affären. Hur gött som helst. Har man ändå inget annat för sig så varför inte passa på? Ibland är jag så smart att jag blir mörkrädd!
   Jag har fortfarande inte fått min nya spis och eftersom jag inte har en fungerande ugn var min plan att jag skulle kila över till Jenny och låna hennes, men nej jag orkar inte det ikväll utan det får kort och gott bli tacos! Men det är inte fy skam det heller ;) Har hållt på och grejat här hemma hela dagen, men känns som att jag står kvar på noll.. aja, fortsätter imorgon iaf med städningen! Nu ska jag bara vara! Hur gött som helst!

året var 1999....

1999 års melodifestival har jag väldigt mycket minnen av. Jag minns att det var då jag verkligen började tycka om detta fenomen och som ni vet är jag nu helt fast. Charlotte Perelli (då hette hon Nilsson) vann med Tusen och en natt och representerade Sverige i Jerusalem iklädd en rosalila kroppstrumpa. Jag är än idag arg över att jag inte stannade upp och såg när hon vann! I år är det 10 år sedan och om Eurovision kommer att fortsätta vara upplagt på samma sätt kommer Sverige aldrig ta hem segern igen och jag fick alltså inte se det ögonblicket vi vann sista gången. Det är surt
.

  Det var även det här året alla gick runt och sjöng på Martins Du är så yeah yeah wow wow. En låt som jag och mina kompisar alltid sjöng och dansade till var Stjärna på himmelen med Drömhus. Ja, hur bra var den egentligen? Inte så jätte va? Arvingarna ställde upp med låten Det svär jag på och de fick sjunga den två gånger. Vet ni varför? Jo det skall jag berätta. Caspers mick var nämligen inte på första gången och eftersom det är han som är leadsinger så fick de köra igen. Hur kan jag minnas det? Jag vet faktiskt inte, det är trots allt 10 år sedan. Men den låten tycker jag faktiskt är bra än idag. Väldigt fin är den. En annan låt som sjöngs mycket hemma hos Malin var A1's låt Bilder av dig i mitt hjärta. En värdelös låt egentligen nu i efterhand, men då jävlar då ville jag också vara med i A1 som nog inte har gjort något efter den festivalen, förutom Josefin Sundström som dyker upp lite överallt i olika sammanhang.Jag har även ett minne av att Charlotte var i ledningen under så gott som hela röstningen. Ja, för att sammanfatta 1999 års melodifestival så var det ett bra år. Hade kanske inte tyckt det om det hade sänts i år, men då var det bra och sådan musik man lyssnade på då. Då var det fortfarande en SCHLAGERfestival, men nu har den utvecklas till en MELODIfestival vilken folk fortfarande har svårt att förstå. 2002 började den övergången när Afrodite vann och man för första gången fick sjunga låtar på engelska. 2002 var också det år som alla deltävlingar drog igång. Ja, festivalen har utvecklats helt enkelt!


KÄRLEK<3


Ser ni all kärlek? Det är nästan så jag börjar gråta när jag ser dem, för så fina är mina små grabbar. Mina små änglar, som ibland är raka motsatsen. Jag har helt enkelt haft tur som fick hem just Sivert&Bosse <3

ombytta roller

idag är det ombytta roller här hemma. Sivert brukar alltid ta Bosses mat, men idag var det tvärtom. Bosse brukar alltid ligga och sova på min mage på kvällarna, men nu är det Sivert som ligger här. Det händer inte ofta kan jag ju säga, men jag skall inte klaga. Blir bara glad om han blir mer knäkatt. För det är så mysigt! Ofta ligger han på soffryggen med huvudet på min axel och snarkar i örat på mig. Det är mysigt skall ni veta:) Men man märker skillnad i tyngd, Bosse är ju så liten så honom märker man knappt av när han sover på mig, men Sivert är dubbelt så stor och det märks verkligen;)

Blond - Bara hon älskar mig 1997

Nu är det bara 15 dagar kvar till Melodifestivalen drar igång, så jag tänkte köra lite nostalgi här i bloggen. Vi börjar med 1997 års vinnare Blond som framförde bidraget Bara hon älskar mig.Jag blir så jäkla glad av den här låten och den spelades mycket i min bil i somras. Ungefär hela tiden! haha. Kommer ihåg den kvällen de vann. Det var det året jag skulle fylla 9 och Jenny var 12 och vi tycker ju killarna var så snygga!

Imorgon blir det 1999 års melodifestival! :)

Bättre och bättre dag för dag!

Efter att ha mått apa i 1½ dag mår jag idag mycket bättre! Febern är borta, huvudvärken är som bortblåst. Underbart! Är bara lite snuvig och hostar och ont i nacke och rygg. Nacken har jag visserligen alltid ont i men brukar bli värre när jag är sjuk! Om en lite stund skall jag iväg till skolan där jag skall möta upp Mirre och byta tillbaka våra böcker! Sedan hem igen och fortsätta ta det lugnt. Har ingen ork att göra någonting idag. Imorgon däremot skall jag städa här hemma och börja flytta kläderna från garderoben till byrån. Jag har nämligen fått för mig att jag skall ha lättare att hitta kläder där, eftersom jag har fasta hyllplan i garderoben så det blir så jäkla rörigt där inne! Funderar också på om jag kan möblera om lite med hyllplanen i garderoberna och kanske sätta in ett plan i andra garderoben och ställa lite skor där eller nåt!  Får kika på det imorgon! Det blir en väldigt lugn helg hos mig med andra ord.Men eftersom jag inte är helt 100 är det bra, börjar ju VFU:n (praktiken) på måndag och det blir en hektisk vecka. Har en hel del att göra:

1. Göra två barnintervjuer
2. Göra en observation
3. en fältstudie i matematik
4. läsa en saga utantill.
5. Läsa en annan saga
6. Fota olika kreativa lärandemiljöer


Ja, vi kommer ha att göra. Det roliga är att en i min klass har fått plats på samma avdelning som jag, så barnen kommer verkligen få saker att göra med oss i nästa vecka. Känns som att de kanske kunde satt henne på en annan avdelning kanske, men samtidigt är det roligt att hon skall vara på samma eftersom vi inte känner varandra och alltid roligt att lära känna lite nytt folk i klassen. Bra att kunna bolla ideér med varandra också!


helt färdig

Legat på soffan hela dagen! Är helt färdig. Jenny var här förut med nyponsoppa! Tack! Det skall man nämligen ha när man mår dåligt. Annars går det inte! Vi fick ställa in Max veterinärbesök imorgon, var ju jag som skulle köra ner honom, men det orkar inte jag så som jag mår nu. Hela eftermiddagen har spenderats med Mysteriet på Greveholm. Jag minns att jag var lite rädd när den gick, men vad var jag rädd för egentligen? Ett datoranimerat skelett? Aja, tur man är äldre nu i alla fall! Nu är jag rädd för andra saker istället, som vinden och spöken! Ja för jag tror faktiskt på spöken och andar! Sådeså!

bankdosan är upphittad

Jag har hittat bankdosan. Katterna har haft den gömd under deras säng!!! Vet inte alltid hur de lyckas, men de är mästerliga de där två! Nu ska jag iväg och hämta mat, glöm att jag ställer mig och lagar nåt idag!!!!

stackars lilla Malin är sjuk!

Natten har spenderats med feber och spya. Nu däremot mår jag inte bra heller. Huvudet värker, är yr, mår illa, snorar, magknip! Stackars mig. Men jag har fixat så att systeryster kommer hit med nyponsoppa och Mamma Mia. Jag får alltid som jag vill!!! Det värsta är huvudvärken för det är inte ofta jag har det. Hade det visserligen på kvällarna innan jag fick glasögonen, men inte på samma sätt som nu! Nej usch och fy! Det är detta som är det negativa med att ha flyttat hemifrån - ingen som är här och tycker synd om mig när jag inte mår bra. Hemma gick pappa alltid runt och sa"Stackars Malin, stackars lilla Malin" och det vill jag faktiskt höra!!!!!! Jag är inte sjuk ofta, men när jag är det blir jag som en man, det är otroligt synd om mig då ska ni veta!!!!!

men hallå!

Sitter och kollar på nyheterna just nu och så hade de med ett reportage från Volvoaeroprogrammet på NilsEricssongymnasiet. De hade då filmat lite på hemsidan och vad ser jag då? Jo, bilderna som vi tog på internpraktiken i trean. Våra bilder!!!! Bara sådär! Våra bilder är även med i året gymnasiekatalog som delas ut till 9:orna, samma bilder som vi hade med året innan! Är ingen stor grej så, men lite irreterande är det faktiskt!!! Det är ändå vi som lagt ner 6 veckor på arbetet!!


IdiotMalin!

Har dragit runt på ALLA mina möbler i lägenheten nu efter jakt på min internetdosa! Putsväck är den! Fattar inte vart jag kan ha gjort av den. Har tittat i väskor och lådor och överallt! Men nej, ingen dosa. Den kan ju inte bara försvinna! Blir så arg på mig själv! Hittar jag den inte nu så får jag gå till banken imorgon för snart skall ju räkningarna betalas och då måste jag ju ha min dosa! Blir så jävla trött på mig själv!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu kommer jag ha en dålig kväll! HELVETE!

grupparbete + klippning

Spenderat förmiddagen med grupparbete. Gjorde intervjufrågorna inför barnintervjuerna vi skall göra under nästa veckas VFU. Även Annikas lilla Björn var med så det var fullt upp för katterna. Tillslut kom Björn på en lek som passade för alla tre och det var ju tur det :) Jag har även blivit klippt idag av Emelie. Har inte klippt mig på typ ett år så det var på tiden. Konstigt nog så slits inte mitt hår mycket, så klippa håret vad är det?
   Resten av dagen skall jag bara ta det lugnt är tanken. Laga lite mat oså. Stör mig så på att ugnen inte fungerar så den kan jag ju inte använda! Typiskt!

hemma igen!

Nu är jag hemma igen. 05.55 vaknade jag imorse av att pappa drog igång på nedervåningen. Klockan 7.00 satt jag, mamma och max i bilen ner till Blå Stjärnan och när vi kommer ner dit märker vi att de har bokat in oss på fel dag!!!!! De har helt enkelt bokat in oss imorgon, den dagen mamma sagt att hon absolut inte kan på! Receptionisterna på Blå Stjärnan brukar krångla till saker och ting måste jag säga och det är inte ofta de har koll på saker! Skärpning! Men nu har vi fått tid på fredag efter lunch så det blir jag och Max som åker ner då!
   För 10 minuter sedan kom posten vilket katterna tycker är jätteroligt. Luckan öppnas ju lite grann liksom och försöka fånga posten är otroligt roligt. Gissa vilka två i mitt hem som fortfarande sitter och tittar på brevinkastet och gör tappra försök med att öppna luckan själva?! 10 minuter, borde de inte glömt redan vad som hände då? :P Ja, posten är nog den roligaste händelsen på dagen för dem. :P Idag är de iaf pigga och det känns skönt! Nu är allt som vanligt igen!

som handen i handsken!

haha, jag fick nyss reda på att jag skall gå modevisning på en tatueringsmässa. Butiken jag skall gå för ligger i Trollhättan, så det bör ju vara mässan i thn som gäller och det är då 27 - 28 februari.. Kul ju!

trötta barn!

Så trötta som de borde varit igår är de istället idag. Hela dagen har gått åt för dem att sova och i smyg tvätta såret, men nej nej då har jag varit framme och stoppat dem när det blivit för mycket. Annars är de faktiskt väldigt duktiga! Jag har uppfostrat dem väl!
   Fick hem Thomas Järvhedens nya dvd förut så den har jag suttit och kollat på idag. Är inspelning från den showen jag, Jenny och Jimmy var och såg förra våren. Riktigt roligt! Har även kollat på senaste avsnittet av OTH idag, alltid lika bra. Nästa avsnitt kan nog bli riktigt bra, men det får jag vänta två veckor till att se! Typiskt!


 Mina prinsar!


hemma för vård av katt

Eller jag kanske skall säga barn. Gårdagens höga och speedade katter resulterade i en spyende Bosse! Idag är de helt färdiga, ville inte gå upp förens runt halv 12 och jag fick knappt röra på mig då blev de hur gnälliga som helst. De har nog lite ont i dag också för de gnyr en del om de kommer nära såret, men ändå är de där och skall tvätta vilket de inte får göra överdrivet mycket. Så därför valde jag att stanna hemma idag med dem för att hålla lite koll! Vill inte direkt komma hem och se att någon av dem dragit upp såret. De leker ju även ganska vilt med varandra och då kan ju någon av de råka pajja det hela med och det vill vi inte. Vilken omsorgsfull mamma de har :D
   Imorgon är det dags för Max återbesök hos veterinären. Är väl två månader vi var där senast nu tror jag. Han skall vara där redan 8.10 och med den trafiken som blir mot GBG på morgonen åker vi från edet redan 7.00, så jag skall faktiskt sova där inatt. För Max åker då inte till veterinären utan mig, det kan de glömma!!!

Mästerkocken har varit framme igen!

Tänkte slänga in ett recept på en jättegod pastasås:

2 dl creméfraiche
½ burk tacosås
Sweetchilisås
1 pkt fryst torsk
räkor
1 burk majs
brocolli


Koka fisken, sen blandar ni bara ihop allting till en sås och serverar till pastan. Det blir hur gott som helst och det är jättelätt att göra :D

När ska de somna?

Herregud, de leker fortfarande rövare här hemma. Normala djur hade nog varit liiite trötta efter narkosen men inte Sivert&Bosse inte. Nej nej vila det är ju onödigt. Lite inte riktigt på Bosse, han är på och slickar på såret och det får de inte göra överdrivet mycket så får ha lite koll på dem ikväll och imorgon förmiddag. Vill ha lite koll så de inte drar upp något sår när de väl sätter igång och brottas. Som sagt det är två livliga grabbar jag har! :)

Äntligen hemma!

Dagen har varit lång. Klockan ringde 7.30 och då var det bara att dra på sig kläder, sätta katterna i buren och sedan åka till veterinären. Lämnade dem där och åkte sedan till Maxi och handlade lite till min och Carros frukost. Jättemysig lägenhet har hon, liten men mysig :) Runt tolv var jag på plats på min praktikförskola och fick då reda på att en i min klass skall vara på samma avdelning som jag är på! Blir roligt eftersom jag inte känner henne, har nog aldrig pratat med henne faktiskt när jag tänker efter. Var på förskolan en liten stund och åkte sedan hem och lämnade bilen och hem till Jenny. Hon bjöd nämligen på mat innan vi åkte och hämtade grabbarna!
   Grabbarna är höga på smärtstillande!!!!! Hon i receptionen sa att de nog var ganska nyvakna, men sköterskan bredvid fick rätta henne där eftersom dem var VÄLDIGT vakna. Ofta brukar djuren vara lite trötta och sega efter narkosen, men inte mina katter inte. De hade varit väldigt pigga hela tiden efter uppvaket och är det fortfarande. Pigga, men hungriga. De har inte ätit sedan sju igår kväll och de måste vänta ett par timmar till. Runt sex skall de få lite mat och hoppas på att de får behålla den. Funderar även på att stanna hemma från skolan under förmiddagen imorgon och bara gå på eftermiddagen. Vill ha lite koll på dem så inte såret går upp. De är ju inte direkt lugna mina barn, så det får nog bli så! Tycker de är mycket viktigare än en föreläsning!

Morgondagen

Jag kommer inte alls behöva klättra på väggarna här hemma imorgon när Sivert&Bosse spenderar dagen hos veterinären. Jag lämnar dem nämligen där runt 8 och sedan åker jag ner till Edet och ska äta frukost med Carro :) Mysigt ju! Klockan tolv har jag tänkt besöka min VFUförskola och klockan två ungefär skall jag vara hemma hos Jenny och äta lite mat och sedan åker vi och hämtar grabbarna. Skall även försöka trycka in lite städning under dagen, men det kanske får bli när vi kommit hem om de små sover vill säga, annars är det inte lätt. Så jag kommer nog överleva dagen imorgon! Hur bra som helst ju! Dags att gå och lägga sig nu tror jag närmare bestämt, ingen sovmorgon inte på min lediga dag!

kört?

Kvalifikationskrav:
För att arbeta i produktionen krävs att du har ett stort tekniskt intresse och/eller en teknisk bakgrund från gymnasium eller högskola samt gärna vana från liknande arbete.

För att arbeta i lagret krävs att du har B-körkort och kort för ledstaplare och motiviktstruck samt gärna vana från liknande arbete.


Egentligen borde det vara kört för mig att få sommarjobb på bruket. Stort tekniskt intresse?? eee nej.. Teknisk bakgrund?? eee nej... Kort för ledstaplare och motviktstruck?? eee nej... Borde inte vara krav egentligen för det behövs inte för att arbeta där. Kolla på mig jag har klarat det hur bra som helst.. Ledstaplare är jag grym på! Har visserligen bara provat det ett par ggr, men med lite träning så! Men hade jag sett den platsannonsen hade jag aldrig vågat söka! Tur då att jag vet hur det fungerar på stället :P

gårdagen i bilder


Utgång ikväll!

Varit ute på överby idag tillsammans med Jenny. Fick faktiskt köpt en del. Bland annat en klänning som jag skall ha ikväll, eller en partytopp om man frågar Jenny. jaja, hissen går inte alltid ända upp där! :)
Sofia var precis här och snodde lite låtar, så ikväll blir det party. Vi ska nämligen visa vilka i huset som är bäst på det och det är självklart vi!!! Ska alldelles strax börja göra mig iordning lite, eller iaf kolla vad jag skall göra med mitt hår. Måste diska också! Suck! Inte roligt! Eller så tar jag det imorgon, vi skall nämligen inte vara här ikväll, så då behöver det inte vara skinande rent.. hehe. Dags att börja kolla håret! Lägger nog upp lite bilder från kvällen imorgon!

Tandläkaren och Torp

Jag överlevde tandläkaren detta året. Var faktiskt väldigt duktig denna gången. Klarade av att ta bilderna på första försöket. Den där jäkla plåtern brukar inte vara lätt att få på plats, men idag sa det bara tjoff tjoff så var den på plats. Det är ju nästan så man blir lite stolt! Efter tandläkarbesöket hämtade jag upp Annika och Björn och vi tre åkte sedan och hämtade Emelie för att åka till Torp. Emelie skulle till trebutiken där och vi andra hakade på som sällskap :P Fick faktiskt köpt mig ett par skor(inte så ovanligt) och ett par örhängen! Ska gå in skorna riktigt ordentligt denna gång innan jag använder dem. Brukar inte vara så bra på det nämligen och då gör det ganska ont efter en kväll! 
Ikväll blir det Edet och kolla på Let's Dance. Ska även köpa choklad att kränga. Blev så sugen på Marabou Amigo. Den är ju SÅ god! Japp så får det bli ikväll!

Lillebror och Nalle

Vet ni vad jag skall göra nu? Jag skall lägga mig och läsa Lillebror och Nalle skriven av Jujja och Tomas Wieslander. Det var min favoritbok när jag var liten och är den enda barnbok jag tog med mig när jag flyttade. Den handlar om Lillebror och hans nalle som är hans bästa vän. Det finns även en annan nära vän med i bilden och det är Billan. Det är flera korta små berättelser om vad de här tre hittar på och varje historia börjar med; "Nu ska du få höra om..."  och så är det olika händelser i deras liv. Jag minns en gång när jag var liten och skulle sova. Jag låg inne i rummet och "läste" för vår hund vi hade då. Mamma och pappa satt ute i tvrummet som vi då hade på övervåningen och frågade om jag hade Titti inne hos mig. Nej fick de till svar då och jag fick viska till henne för att de inte skulle komma på oss. Men det gjorde de. Vi var inte tillräckligt diskreta.
  Jag hade också en nalle när jag var liten och han var med mig överallt. Eller nalle och nalle, jag vet inte vad han var egentligen. Han hette Kocko och var knallgul och egentligen otroligt ful, men han följde mig i vått och torrt. Ja vått är rätta ordet för han hamnade i toalettstolen en gång. Mamma försökte torka honom, men jag minns att han inte var torr när jag skulle lägga mig så vi lindade in honom i en handduk så han kunde vara med mig och sova. En natt utan varandra det gick liksom inte ;) Detta är en bok jag nog kommer använda mig av i mitt framtida yrke som förskollärare och jag kommer garanterat göra någonting med den under någon vfu perioden under utbildningens gång. Nej dags att gå lägga sig nu!


 
"Nu ska du få höra om den första dan på våren
utan mössa, och med gympadojor.
Den dan försökte Lillebror springa upp i ett träd."
Kocko och jag
 Världens vackraste Titti! <3 I april är det 8 år sedan hon försvann från mig!

Lååång dag!

Det har varit en lång dag idag. Var i skolan 10-16 ungefär. Började dagen med lite musik.. Var roligt faktiskt. På lunchen satt vi i vår nya studiegrupp och pratade lite om hur vi skall arbeta ihop och massa annat. Eftermiddags lektionen var väl inte allt för rolig. Helt plötsligt blev det svart på vitt hur mycket det är som skall göras denna kurs, men det löser vi väl. Har vi löst det i de andra kurserna gör vi det ju nu med. Hur svårt kan det vara liksom ;) Det brukar man nämligen få höra om lärare. Hur svårt kan det vara att utbilda sig till förskollärare. Man leker ju bara med barnen! Tänk om säger jag! Det är vi som har ansvaret om era barn större delen av dagen! Ni anar inte vilken stor roll vi förskollärare kommer ha under barnens tidiga år.
  Efter skolan gick jag hem, hämtade bilnycklarna och åkte till edet. Kopierade lite saker och åkte sedan till UK och vi bakade världens godaste tekakor. Där lyckas jag alltid med brödet, men inte hemma. Får göra ett nytt försök när jag får en fungerande ugn! Var hemma runt halv 8 eller något och skall nu ta och hoppa in i duschen. Ska försöka komma i säng tidigt idag. Men jag är långledig nu! Skall inte till skolan förens på tisdag. Skönt! Imorgon är det tandläkaren som gäller. Vill inte, men det är ett nödvändigt ont. Efter det blir det Torp med Emelie, Annika och lille Björn!

Made in Sweden

Sitter och kikar på idoljuryns nya program Made in Sweden. Vet inte riktigt vad jag tycker om det än, men Anders Bagge är en sån skön människa och han höjer betyget en hel del :P "It's called Herrgård, Mansioncheese"
  
Imorgon blir en lång dag. Först är det skola 10-16, sen ska jag till UK och stannar väl där till 19 typ. Sen hem till mamma och pappa och skriva på en sommarjobbsansökan så den kommer in i tid. Sen blir det hem och långledig. Ledig Fredag-Måndag. Sen går jag i skolan Tisdag och är sedan ledig resten av veckan och efter det drar VFU:n igång. Ska bli skönt att komma dit och träffa barnen igen! Var ett tag sedan nu! Saknar dem faktiskt!

9 februari

Den 9:e februari (lillebrors födelsedag) är det dags för sittning nummer två. 15.30 är det dags! Han sa även att den läker väldigt bra, skönt att höra. :) Dagen blir lugn. Skall renbädda och sen diska. Oerhört roligt.. eller inte! Men saker som måste göras! Jaja, dags att sätta igång!

8.15

Imorgon börjar jag 8.15. Inser ni hur tidigt det är för en sån aldrig är vaken så tidigt? Får sätta mig med min grupp väldigt långt bal i Albertsalen så inte läraren ser hur mycket jag gäspar och att jag blundar lite ibland. För sätta sig på en föreläsning 8.15 som handlar om matematik det gör man bara inte. Där har schemaläggaren inte planerat bra kan jag ju säga. Skärpning! Skulle nog ha med oss en dagstidning imorgon så det får jag inte glömma.. 
haha, ja Sofia behöver jag använda ugnen så får jag knalla ner till dig, men spisplattorna fungerar fortfarande. Men imorgon hoppas jag verkligen att den är på plats!! Men det vet man ju aldrig faktiskt! De är inte alltid snabba i det här bygget. 
Kanske dags för mig att gå och lägga mig nu eftersom jag ska upp så tidigt imorgon! HJÄLP!

Abba

Så jäkla bra<3
 

Typiskt!

Var nyss här uppe och sa att de inte hört av sig om spisen men den kommer troligtvis imorgon. Det hoppas jag verkligen. Men men spisplattorna fungerar ju iaf, så jag får klara mig utan den ett tag till då. Igår stendog den verkligen. Nu är den verkligen sönder ;)


världens uppståndelse typ. :P

Herregud vad alla ha börjat ge mig kommentarer om mina tatueringar. Skitroligt ju! Börjar nästan bli som det var på Rhodos, där kunde jag inte gå nånstans utan att jag skulle få massa kommentarer. Helt plötsligt kan jag inte logga in någonstans på internet utan att kommentarerna skall hagla över mig :) Men har man världens snyggaste tatueringar så är ju inte det så konstigt visserligen.. hehe.

Godkänd

Loggade in på disco nu och såg att det stod ett G på mig på KLA kursen. Fick ju komplettera lite på ett arbete där som jag skickade in i fredags och nu är jag godkänd. Skönt att slippa tänka på det och koncentrera sig helt och hållet på den kurs som drar igång på riktigt imorgon. Kan nog bli en rolig kurs. Lite musik och sånt gillar vi ;) 
  Måste även passa på att berömma mig själv lite. Jag som avskyr att ringa samtal till folk jag inte känner, företag och sånt har idag ringt två såna samtal. Först till veterinären och sedan till tandläkaren. Hur duktig på en skala är inte jag? Ge mig beröm nu för tusan :P

nu jäklar händer det grejer!

Imorgon får jag ny ugn. Min har börjat vela och detta sa vi till hyresvärden i fredags tror jag det var. När det gäller mina hyresvärdar i vanliga fall kan det dröja ett jäkla tag innan saker och ting händer men imorgon får jag en ny! Hur bra som helst. Nu lever den nämligen ett eget liv. Ena stunden är den igång, sen får den för sig att stänga av sig en stund för att sedan fungera igen. Kan ju säga att det tar ett tag att laga mat då. Ingen höjdare direkt kan jag ju säga. Men imorgon ryker den! wohoo! Undrar hur många ggr han kommer få jaga katterna i trappuppgången, borde nog lägga en lapp om att han nog bör stänga in dem på toaletten eller i buren för säkerhetsskull! Vill inte riskera att katterna sticker :P

äntligen!

På måndag skall Sivert&Bosse äntligen kastreras. Ska lämna de hos veterinären mellan 8 och 8.30 på morgonen och då skulle jag få träffa veterinären och prata lite tror jag, sen får jag hämta dem igen mellan 15 och 16. Kommer bli en lång dag utan dem. Avbokade även min tandläkartid på måndag och tar den på fredag istället. Orkar inte flänga runt med bilen som en idiot den dagen nämligen. Så på måndag får jag sysselsätta mig med saker på dagen, för det kommer vara tomt här hemma. Är man van vid att ha två små busungar nära sig hela tiden blir det tomt. Kommer väl börja klättra på väggarna eller nåt :P Men jag skall nog överleva, det är ju inte jag som behöver bli nersövd och knipsad.. hehe

Termin två är påbörjad

Idag var första dagen på termin två. Blev även nya studiegrupper och 3/5 av PowerPuffPinglorna kommer fortsätta tillsammans, nämligen Jag, Sandra och Emelie och jag tror närmare bestämt att Sofia och Victoria hamnade i samma grupp även de, så det var ju jättebra:) Man kan ju liksom inte splittra på oss helt och hållet bara sådär. Men snart står vi där som färdiga lärare.. ojojoj, tiden flyger bara iväg.. tre år kvar!

jag vill utomlands... NU!


RENT

Ikväll skall jag se RENT tänkte jag. Älskar den filmen och nu var det ett tag sedan jag såg den, så får det bli. Har även tänk dra med mig Jenny till Kristianstad i april för då sätter Emil Sigfridsson upp den där. För er som inte vet så var Emil min stora idol för några år sedan och jag tycker fortfarande han är grym. Den rösten går inte av för hackor, så det skulle vara riktigt roligt att åka ner och kolla eftersom han även medverkar. Tror han skall spela rollen som Roger. Men iaf, för er som tycker om musikalfilmer rekommenderar jag verkligen RENT. Det är sång och musik så gott som hela filmen igenom, är inte många talrepliker alls.Denna scenen är helt magisk och är det bästa i hela filmen. Så himla fint! Lyssna och njut för Adam Pascal i rollen som Roger är verkligen kanon. Hans röst går verkligen inte av för hackor. Hoppas verkligen att vi kommer iväg och får se den för jag har velat se musikalen i många år. Kommer ihåg när jag var mindre och de visade reklam för den på tv, det var när Martin Stenmarck var med i den och då visste jag inte ens vem han var, men de visade en liten kort snutt där han sjöng och det gjorde att jag ville se den. Det blev aldrig av (kan vara för att jag var ganska liten då), sen gick den i Stockholm för ett par år sedan och det blev aldrig av att jag åkte dit, så nu får det banne mig bli av. Tredje gången gillt liksom!

Det KLIAR!

tatueringen håller på och läker och det KLIAR som in i helvete ska ni veta. Det är inte nådigt vad det kliar och det är inte ett litet område direkt om jag säger så. Men som sagt, vill man vara fin får man lida pin :D Läkprocessen är det värsta av allt med att tatuera sig, hålla på och smörja, tvätta rent och så det jäkla kliandet då självklart. Men men. Nu ska jag fixa lite mat till mig tänkte jag!grannfrukost!

Vi fortsätter bygga på grannsämjan här i huset. Har precis haft uppe Sofia och ätit frukost. Hur bra som helst med lite knytkalas :) Funderar på om jag skall lägga mig på soffan och kolla på någon film och äta lite vindruvor. åå så gott. Vaknade redan vid halv 11 idag, så det blev inte många timmars sömn inatt men vad gör det?
   Sofia och jag är överens om att grannarna här i huset faktiskt är lite konstiga, tur då att vi är ganska så normala. Men vem skall jag vara normal med sedan när hon flyttar till sin nya lägenhet som förövrigt är en tvåa på 72(!)kvm. Ett slott om man jämför med de vi har nu :P Nej, nu får det bli en film helt enkelt, får ta och se Raise your voice idag istället. Blev ju inte så häromkvällen!

en lugn hemmakväll?

En lugn hemmakväll var det ja? Kom hem precis. Gick ner till min granne Sofia vid 6tiden, när klockan började närma sig 11 bestämde vi att vi skulle dra till Lipz. Så sagt och gjort vi gjorde oss iordning och drog dit och kom väl in runt halv 1 eller nåt. Efter blev det mat på Ammis och hem till Sofia och drog igång musik, måste ju bräcka grannarna liksom. Har även varit inne hos vår musikälskande granne och pratat lite med honom. måste säga att de tjejerna han umgås med, de kan gå och dra något gammalt över sig. Fy fan vilka idioter. Usch! Träffade även en annan granne där så det var riktigt grannträff i lägenhet nr12. :P Det positiva är att han är på sjön 2 veckor per månad, vilket innebär att under 2 veckor kommer det vara knäpptyst där. wohoo säger jag. Men han sa även att om det låter för mycket är det bara att knacka på så sänker de. Ja, de får man ju verkligen hoppas. Och Sandra om du läser detta, så är grannen inte den vi trodde... Du kan vara lugn ;) Klockan är nu halv 5 och jag ska sooova, stänger av mobilen och drar ur jacket så mamma bli inte orolig!!!!
vill ha sommar!

Jag vill verkligen ha sommar nu! Under mina friveckor denna sommar ska jag verkligen ta vara på de soltimmar vi ev. kan få. Tänk vad skönt att ligga på stranden med en bra bok, jag struntar i om jag åker dit ensam, sol vill jag ha. Förra sommaren gjorde jag ju min tatuering på låret så då fick jag hålla mig borta från solen, eller ja iaf låret. Men iår, då jävlar vill jag ha sol. Jag skall även försöka bada mer iår. ;) Inte det lättaste när man heter Malin och är badkruka! Men iår ska det bli ändring på den fronten tänkte jag. Ska strax gå en trappa ner, men måste torka håret först. Mammas mat förut var förresten oerhört god och fick med mig hem som nu ligger i frysen. Perfekt! Något av det godaste som finns faktiskt måste jag säga :) 
   Glömde skriva vad låten jag letat efter så länge heter. Som du med Charlotte Perelli. Har haft den på repeat hela eftermiddagen. Den är verkligen bra! Lyssna och njut!

bjuden på middag i edet :)

Ska åka ner till Edet om en liten stund. Mamma skall nämligen göra sin potatisgratäng med rökt fläskfilé i och det är så gudomligt gott så självklart är jag på plats :) Funderar på att åka ner ganska snart faktiskt så jag kan hitta på massa bus med max. Vi är ganska bra på det faktiskt om jag får säga det själv. Vi är som Piff&Puff ungefär skulle man väl kunna säga.
  Morfar var här för en liten stund sedan. Han skall nämligen bygga ett skoställ till mig. Har man så lite hall som jag har får man inte plats med ett vanligt skoställ utan han skall bygga ett på höjden istället. Tror det kommer bli väldigt bra faktiskt, eller jag vet det för jag tror aldrig morfar byggt något som blivit dåligt faktiskt. Ska ut på jakt sedan när den är klar efter något att ställa uppepå där jag kan ha nycklar och sånt. Det behövs nämligen här hos mig. :P  Det blev ingen film för mig igår, fastnade på youtube med massa klipp från FameFactory. Var skitroligt att titta på eftersom jag andades FF på den tiden. Fanns nog ingenting som jag inte visste om deltagarna, japp jag var liiiite besatt. :P

ÄNTLIGEN!

Sedan sommaren 2007 har jag velat ha en speciell låt och vet ni vad? Jag hittade den nu! ÄNTLIGEN! Har bara hört den en gång innan och äntligen har jag den! Hur bra är inte jag på en skala? Man får inte ge sig helt enkelt.. hehe. nu ska jag lägga mig och kolla på raise your voice.


Du kom till mig i gryningen

Du sa att jag var vacker som en sommardag

Du bad mig följa med dig så vi gick till stranden och vi såg

Två älskande i samma våg

Din blick den sa mig allt


Om du vågar följa vägen vi valt

Fylla alla frågor med svar

Ingen annan  man kan röra mig som du

Och när vi glömmer alla vardagens krav

Förenar vi himmel och hav

Ingen annan kan älska mig som du, som du


Vi fann vårt eget paradis

En plats där vi kan stanna upp och börja om

Jag bad dig alltid var nära mig

Du såg på mig, jag sa du fick

Fånga lyckan i ett ögonblick med mig, med mig


Om du vågar följa vägen vi valt

Fylla alla frågor med svar

Ingen annan  man kan röra mig som du

Och när vi glömmer alla vardagens krav

Förenar vi himmel och hav

Ingen annan kan älska mig som du, som du


stackars mig

Kollar på let's dance nu. Jäklar vad grym Morgan Alling var. Han och Bagge kommer nog vara favoriter under säsongen om de skall fortsätta såhär. Ni kanske undrar varför rubriken lyder stackars mig. Jo, jag kom hem vid fyra från Överby, då somnade katterna, nu är klockan snart 10 och de sover fortfarande. De har iofs haft en kort matpaus, men sen var det sömn igen. Förstår iofs att de är väldigt trötta eftersom de lekte som två tokar när PowerPuffPinglorna var här, men det blir ingen rolig natt för mig. Kanske kan tvinga dem att lägga sig, det har faktiskt funkat de senaste nätterna faktiskt. Hoppas hoppas!

Telefonkatalogen

Fick hem telefonkatalogen, jag finns med ;) Lite vuxenpoäng där kanske eftersom jag faktiskt har hemtelefon! wohoo

TRÖTT!

Herregud är riktigt trött idag. Kan vara för att jag gick upp 7 idag, vilket jag inte gjort på vääääldigt länge skall jag säga er. :P Är inte varje dag man skall vara i skolan halv 9. Sitter just nu och kollar på scrubs och kränger Polly och TuttiFrutti. Kvällen skall spenderas på soffan. Hur gött som helst. Undrar hur grannen ska vara ikväll, kan ju bli en liten dokusåpa. Malin och hennes hat mot grannen. ja, blir nog succé, jag är inte den enda som ogillar hans beteende här i huset. Sofia(grannen som bor precis under mig) stör sig också på honom, sådeså. Ska förövrigt gå en trappa ner imorgon och spendera kvällen hemma hos henne. Ingen av oss har några planer och hon skall upp tidigt på lördag och jobba och varför inte börja lära känna varandra nu när hon flyttar om en månad.. :P haha

tentan klar

Japp, då var tentan avklarad. Tror den gick bra, men man vet aldrig. Hämta ut mitt KLA-arbete förut och där har jag lite att komplettera, fast hon har sågott som gjort det åt mig.Jag behöver bara skriva in det i arbetet på datorn. :P  Är bara lite småsaker så det är inget jag hänger upp mig på. Kommer ju garanterat bli så fler gånger under utbildningen :) Hur bra som helst, så det ska jag göra nu och skicka in så slipper jag tänka på det. På måndag börjar termin två och ny kurs. Bara tre år kvar nu då med andra ord. Känns bra.. hehe. En bra sak med dagen är att jag får på mig vanliga byxor. Trodde det skulle ta några dagar, men nej vill man så kan man. 
   Powerpuffpinglorna gick nästan precis och som vanligt gör sandra massa tokiga saker. Kan ju säga att hon sprang snabbt ner för trapporna. Störd är hon, men alltid lika rolig. Förövrigt tycker jag INTE om min nya granne. han är rappare förstår ni så halv 12 igår kväll gick han och hans kompisar i trappuppgången och rappade och det var inte lågt direkt utan det var högt och ljudligt. Sen kom de tillbaka senare på natten och de smög inte in utan det var livat, kom hem och började spela massa musik! Mitt i natten! Gör man så? Nej, det gör man inte! Men han tycks inte förstå detta. Men vi kom på idag att jag kan lägga en spelningslista i hans brevinkast så jag kan få lyssna på bra musik iaf och inte hans värdelösa rap. Nej usch och fy! Har knappt hört mina grannar tidigare, men han hör jag hela tiden och han har inte ens bott här länge! Störande. För att klaga lite mer så är min ugn paj, eller den går att få på, men den stänger av sig med en gång. Sen har jag fått en parkeringsplats och igår stod någon annan på den så jag och min kära bil fick stå på gatan inatt. Eller inte jag, men bilen. Har pratat med hyresvärden och han sa att om det är så igen så får jag ställa mig på det avspärrade, han känner liksom igen min bil. Har man sett den en gång så vet man att den är min nämligen. :P Lite, gul och cool, japp där har vi min Berit. Men nu när jag kom ut så var min plats ledig och ingen jävel ska ta den igen! Då jäklar, då blir mallan arg och arg det kan jag bli ;)

tenta imorgon

Har förberett inför begravningen imorgon. Har gjort en pastasallad som står i kylen och imorgon ska jag bara slänga ihop en grönsallad och in med fläskfilén i ugnen. Hoppas bara att ugnen vill fungera, annars är det bara att steka upp fläskfilén. det är ju inga problem. Har även dukat fram lite smått så slipper jag göra det imorgon. Man måste vara smart ;) 
   Som sagt, tenta imorgon. Det får faktiskt gå lite som det går. Är så svårt ämne att plugga till, så får se helt enkelt hur det känns imorgon när jag har den framför mig. Klarar jag den så är det bra, klarar jag den inte är det inte hela världen, får väl göra om den då bara och hoppas på bättre lycka då. Tatueringen blev omtyckt där hemma iaf, kanske inte av pappa men alla andra gillade den nog. Iaf mamma :D Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar imorgon!

åker till edet snart

Ska snart ner till edet. Först hem till UK ett par timmar, sen hem till eve och visa tatueringen. Sen åker jag hem till mamma och pappa en liten stund, pussar lite på max, visar tatueringen och sen ska jag till willys och handla lite inför imorgon och även börja förbereda lite inför puwerpuffpinglornas begravning. Ja för imorgon är det verkligen över på vår termin tillsammans och jävlar vad roligt vi har haft det :D

Första sittningenSåhär ser den ut efter första sittningen. Visst blir den snygg!!!

Trött i kroppen

Japp, som rubriken lyder är jag trött i kroppen idag. Helt slut snarare. Det tar verkligen på kroppen av att ligga still så länge och kroppen tror man torterar den. Men det är det värt, för resultatet blir ju bra :D Just nu gör det lite ont faktiskt efter att jag tvättat och smörjt in tatueringen, men annars är det inte så farligt. Det är konstigt för i vanliga fall brukar jag ha svinont efteråt. Efter förra tatueringen kunde jag inte ens gå och tvätta rent det var pest och pina, men jag skall verkligen inte klaga. Så här får det gärna vara efter nästa sittning också :) Ska äta lite frukost nu och snart kommer Annika och Emelie hit. Ska göra lite skolarbete!

Malin, kvinnan gjord av stål ;)

Jag tror banne mig jag är gjord av stål. Det gjorde inte ont att göra tatueringen och ändå låg jag 3½ h.Jag har inte ens ont nu och jag brukar ha jävligt ont efteråt. Men nej, vad är det här? Alla säger att revbenen är hemska att tatuera men jag kan inte riktigt hålla med. Fast jag skall visserligen inte klaga!


Visst blir den snygg. Detta är resultatet efter första halvan av första sittningen. Har lagt till lite skuggor och så men glömde fota den innan plasten åkte på, så det får ni se imorgon istället. Nästa gång skall den börja fyllas med färg, men är inte säkert än om det kommer krävas en eller två sittningar till. Men jag är såååå nöjd, men är extremt trött nu ska ni veta. 3½ h tär på kroppen, så nu skall jag äta lite och sen sova!

snart!!!!

Lite mer än en timme kvar tills jag ska gå iväg.. wohoo!!! Får se hur långt vi hinner idag. Blir kanske inte klar idag, men man kan ju alltid hoppas på det :) Var ganska kallt för katterna förut, iaf för bosse, han har inte lika mycket fett som sivert :P Men en kort stund var vi ute iaf och tänkte vänja de sakta men säkert vid kylan. när vi var ute i november var det inte direkt kallt. Så nu blir det korta stunder igen!

ikväll måste jag läsa inför tentan som en galning. fast har inte så mycket kvar egentligen. ska sätta mig och läsa lite nu innan jag ska börja göra mig iordning! Om några dagar kommer resultatet från förra kursen upp på disco! Lite nervös faktiskt!


4 h kvar

nu är det bara fyra timmar kvar :) Ska faktiskt ta ut katterna nu tänkte jag. vi har ju inte varit ute på en månad och det är massa sol ute nu så det är nog inte lika kallt som det var igår, däremot är det glashalt så de kommer nog halka och ha sig men det är smällar de får ta!

Idiot till granne

Min nyinflyttade granne verkar vara något av en idiot. Normala människor inser väl att man inte håller på och gapar som en idiot halv två på natten? Han och hans kompisar förtjänar stryk. Usch på dem. Lite får man faktiskt tänka med. Mobilbloggar faktiskt för första gången nu. Får se om det funkar. :)

The curious case of Benjamin Button

Biopremiär 16 januari.. Jag vill se den!!!

ojojojoj

Berget har förflyttat sig från diskhon till diskstället. äntligen klar med disken, nu ska jag ta och göra mig lite mat. Får bli korvstroganoff med kycklingkorv idag tror jag närmare bestämt. Var ett tag sen nu faktiskt. Jag har kämpat med den engelska boken vi ska läsa inför tentan och den är verkligen inte enkel. Lägger nog den åt sidan ett tag och går på Förskolan och mångfalden. Japp, så får det bli! Spännande det låter va ;)
   På fredag ska ju som sagt PPP (PowerPuffPinglorna) begravas, så jag skall bjuda studiegruppen på begravningslunch här hemma hos mig efter tentan. Hoppas bara alla kan vara med, har inte fått svar från Viktoria än men hon brukar vara OTROLIGT seg med att svara så det kommer nog om några timmar! Känns som att jag känt tjejerna hur länge som helst, men det är faktiskt bara sen i slutet på augusti. Känns speciellt som att jag och emelie har känt varandra i evigheter för vi vet typ allt om varandra :) Men det är så det skall vara! Nej, dags att ta tag i middagen tror jag närmare bestämt! HEJ DÅ!

dags att ta tag i berget i köket

Japp, jag ska bestiga ett berg nu tänkte jag. Ett berg med disk. När jag flyttar till något större om några år skall jag se till att det finns en diskmaskin eller att jag får plats med en bänkdiskmaskin! För det är inte roligt att diska och jag drar mig för det hela tiden och då blir det ett berg. Usch och fy! Har förövrigt skrivit ner schemat för nästa kurs i almanackan och det schemat var rena rama grekiskan vissa gånger, men jag tror jag har fått det rätt nu. Kom på att det är ganska bra att jag tar med mig schema till tatueraren imorgon eftersom det garanterat kommer bli fler sittningar. Lite synd bara att jag inte vet vilka tider jag har under VFUn som jag har v5. Men men, får ta sittning nr2 en annan vecka helt enkelt! Måste även ta ut pengar så jag har imorgon. Tyvärr tar de inte kort på RedRocket. Det tycker jag verkligen de skall göra. Men är ju ingenting jag kan bestämma direkt. Bara 25 timmar kvar nu! wohoo! Kommer göra svinont, men det kommer det göra på Emelie också för hennes händer riskerar att klämmas sönder, men det gör ingenting. Vill man se sin kompis bli fin så får man faktiskt lida pin, eller vad säger du Emelie? :)
  Förresten, imorgon är det bara en månad kvar! Till vad? Jo, MELODIFESTIVALEN! haha, hur bra låter inte det på en skala? Hur bra som helst i mina öron i alla fall. Skulle vara roligt att åka ner till deltävlingen i Göteborg som är då, men man både ser och hör bättre hemma i TV soffan, samtidigt som det är jäkligt roligt att vara på plats. Jag och Jenny var på genrepet av finalen i Globen förra året och det var hur kul som helst, men människorna på scen var ju som små myror och det blir inte riktigt samma grej att kolla på storbildsskärmen. Så nej, det får nog bli hemma i TVsoffan faktiskt! Borde göra om bloggen till en melodifestivalsblogg under de 6 veckorna ;) Nej, jag skall låta er slippa det, men det kommer bli mycket prat om det, det kan jag däremot lova er! Dags att ta tag i berget! FAN!


nya böcker påväg!

Har beställt böcker inför nya kursen, men behövde bara köpa två den här gången och notan blir bara 300 kr. Jenny hade de flesta böckerna faktiskt. tur det! Var i Edet förut och vi spelade guitar hero world tour och jag ÄGDE på trummor. I skolan var jag värdelös men i tvspelets värld, jäklar vad grym jag är! Borde bli min nya karriär kanske? Kanske ska slopa högskolan och spela trummor hela dagarna i guitar hero. Måste kanske fixa sponsorer.. hmm det kan bli bra det här!

HURRA!

Idag börjar USA sända One Tree Hill igen efter juluppehållet, så imorgon är det jag som sitter bänkad här hemma framför datorn! HURRA! Ska snart åka ner till edet med Jenny. Blir tacos och jag tänkte att vi syskon skall spela guitar hero rockband. Pax för trummorna! Förövrigt måste folk avsky detta huset. Jag har bott här i 3½ månad och det är redan tre stycken som flyttat ut. Så nu är renoveringen i full gång i huset igen! Fast nu är det inte på min våning så det låter inte lika mycket som innan! Skönt!

illa illa

Jag har inte kommit igång med pluggandet än! Illa.. Fast samtidigt känns det som att alla böcker är likdana, så jag kanske inte har så mycket kvar att läsa iaf.. Har man varit på föreläsningarna ska det nog inte vara några problem!

hur bra som helst!

Hur bra låter inte det här? Jag får fri tandvård hela det här året med. Det är ju hur bra som helst! Kan nästan inte bli bättre! Sov förövrigt jäkligt dåligt inatt och inte blev det bättre av att jag hade två katter som snarkade mig i örat! Men nu är vi alla tre pigga och glada iaf, eller de är pigga. Ska ta en lugn förmiddag och ska träffa mamma och pappa runt ett, efter det ska jag börja läsa inför tentan igen. Nu är det verkligen inte långt kvar till tatueringen, i övermorgon gäller det! wohoo

Vad gjorde jag 2008?

Tänkte att jag skall göra som många andra och skriva ner vad jag gjorde under 2008 och här har ni mitt liv under ett år. mycket spännande.. eller inte!


Januari

Firade in det nya året på brukets tak. Mitt vikariat tog slut 2 januari och jag hann då vara arbetslös i en vecka innan de ringde från bruket igen och ville ha in mig på nytt. Två veckor senare var jag på plats igen. Under min arbetslöshet var jag lite på fritids och arbetade. Hittade även min bil! Många telefonsamtal för pappa och ägaren och ett datum bestämdes! Dansen som var mitt liv tillsammans med alla barn tog väldigt snabbt slut! L


Februari

17 februari blev bilen min! Min Berit, min rallybil. Jag jobbade som en galning, sov dåligt och såg i stort sett aldrig dagsljus kändes det som. Lelle fyllde 20 år och vi firade henne med middag och bowling. En mycket rolig kväll!!!!


Mars

Även denna månad jobbade jag som en tok. Köpte min älskade dator. Vi firade påsken på steungsbaden där vi hade dansuppvisning. En lång natt blev det och inte många timmars sömn, men kul hade vi med enkäter, rädda dansare och roliga "grannar" på hotellet.


April

Jobbade som en idiot, sov även i denna månad knappt någonting. Sökte till högskolan. Gjorde även högskoleprovet. Var och kollade på Thomas Järvheden tillsammans med syskonen. Skrattade så jag grät! Vikariatet på bruket tog slut i slutet på april och lite ledighet väntade.


Maj

Max fyllde 5 år. Hoppade in litegrann som vikarie på skolorna, men tog det mest lugnt med Max faktiskt. Gick vårruset tillsammans med mamma, jenny, jossan, lelle och annika. Gjorde min tatuering i nacken. Hade modevisningen för More than love på GG:s i Uddevalla! En rolig kväll!


Juni

Påbörjade min tatuering på låret. I slutet av månaden hade jag andra sittningen. Började även sommarjobbet och det är väl ingen skräll när jag säger att det var på bruket?! Firade midsommar på stenungsbaden med eve&Jossan. Var även på nitlotten tillsammans med lite folk från bruket!


Juli

Jobbade och var väl mest trött hela tiden. Femskift är ingenting för mig ska ni veta. Fick beskedet om att jag kom in på skolan. Mallan var i ett lyckorus under flera dagar!!!! Syssling Katarina gifte sig med sin Erik. Ett underbart bröllop. Tatueringen blev färdig och resultatet blev klockrent! Var nere i skåne hos Josse. Fyra kanon dagar!


Augusti

Slutade sommarjobbet i mitten av månaden, åkte sedan en vecka till Rhodos med Lelle och Jossan. Började skolan. Även lilla Alvina kom in i släkten J Självklart var jag på Edetnatta, lika roligt som alltid med sena nätter.


September

Flyttade hemifrån, blev mamma till Sivert&Bosse som då hetter Siv&Bodil. Fyllde 20. Powerpuffpinglorna grundade begreppet Morton! 11 tangenter säger jag bara! Denna månaden spenderades mest i lägenhet faktiskt, mycket som skulle grejas med.


Oktober

Var på Ladies Night tillsammans med Jenny. Martin Stenmarck går ju inte av för hackor om jag säger så! Hade min första VFU på en förskola där jag trivs hur bra som helst! Spenderade mest tid i skolan och i kurslitteraturen!


November

Firade Halloween med mina vänner och slog ihop det med Jenny och hennes "gäng". Christoffer flyttade hemifrån även han, så var på inflyttningsfest där! En riktigt rolig kväll faktiskt. Blev en äkta fröken då jag fick mina glasögon.


December

Vad bjöd december på? Hmm, inte så mycket faktiskt. Årets sista månad flög förbi snabbt och jag märkte knappt av den! Men den avslutades i alla fall med en jäkla rolig nyårsafton! Undrar vad 2009 har att erbjuda!


wohooo!

Pratade nyss med systeryster och hon sa då att när man lämnat in sin studieförsäkran så borde pengarna komma från csn redan nästa vecka.. 11000 typ vilket inte är helt fel när vi knappt fick några pengar i dec och sen i slutet av denna månaden kommer pengarna som vanligt! Detta innebär att jag kommer kunna lägga undan lite pengar denna månaden för jag har ju inte direkt några utgifter nu i början och mitten på månaden. Förutom tatueringen då, men den kostar ju inte 11000.. wohooo! Sitter och lyssnar på Absolut Schlager, ja jag ÄLSKAR melodifestivalen och vet ni vad det bästa är?! Om en månad drar det igång igen! wohoo igen! Mallan kommer vara lycklig konstant i 6 veckor ;) Kan ju inte bli mycket bättre faktiskt!
  Borde ringa nu i veckan och boka tid för katternas kastrering. Känns som att det börjar bli på tiden och förhoppningsvis kanske de kan lugna sig liiiite efter det iaf. Behöver kanske inte vela 24h av dygnet utan de kanske kan dra ner det till 23h iaf. :) Sivert har fått för sig igen att det är roligt att springa ut i trappuppgången. Men nu stannar han iaf i trappan ner till andra våningen. När han hade sin förra trappuppgångsperiod brukade jag hämta honom längst ner med Bosse under armen. Än så länge har jag haft tur att ingen har öppnat porten, det vill jag inte ens tänka på!!! usch och fy!

pluggpaus

Nu lägger jag ner pluggandet för några timmar iaf. Har faktiskt läst två böcker nu och håller på med den engelska boken som är HEMSK! Jag har inga problem att första engelska när någon pratar med mig, men att förstå engelska när jag läser är svårare. Det är inte direkt någon högstadie eller gymnasieengelska. Men men, det ska nog gå bra. Läser lite till innan jag går och lägger mig ikväll tror jag. ska strax ta och städa lite, morfar kommer hit imorgon förmiddag nämligen. Han ska nämligen bygga ett skoställ till mig så han skall komma hit och mäta lite. Jag har inte så stor hall så ha ett vanligt skoställ här går inte, så han ska få bygga ett på höjden istället. :) Tror det kommer bli bra faktiskt. Eller jag hoppas det iaf, men morfar brukar inte göra fula saker. Ska kika ett avsnitt av vänner innan jag börjar med städningen tror jag.
  Funderar på att ta ut katterna imorgon om det är bra väder. De har ju inte varit ute på flera veckor nu eftersom de har hållt på och grejat på bakgården, vet iofs inte om de skall vara där imorgon, men får väl ta det när de gått hem isåfall. Hoppas verkligen det blir någon liten gräsplätt så de små liven kan glufsa i sig lite. ;) Men får se helt enkelt när allting blir färdigt! Blir skönt när de får upp lamporna, man ser inte direkt mycket när man parkerar där på kvällen! Nej, nu blir det vänner sen städ!

ee okej..

Objektifiering betyder att du inte behandlas som en tänkande, kännande och kompetent människa utan som en sak, ett objekt. Detta har de flesta kvinnor varit med om någon gång. Kanske försöker du hålla en lektion eller en förläsning samtidigt som någon eller några elever, studenter eller kollegor tydligt visar att de inte är intresserade av det du har att säga utan bara av ditt utseende, din kropp eller dina kläder - Maria Heldin (Jämställdhet - en del av skolans värdegrund)

Jaha, så det är bara vi tjejer som kommer uppleva detta?! Eller hur.. Kan ju säga att hela 9:an var jag och en klasskompis inte direkt medvetna om vad våra engelskalektioner handlade om, vi satt bara och kollade på vår lärare. Men tydligen är det bara vi tjejer som skall ses som objekt, men det tror jag inte på för fem öre. Måste alla dra allt med genus så jävla långt hela tiden! Man blir ju bara störd av allt detta pluggandet! ¨åååååå


pluggar!

Japp, jag sitter och pluggar just nu och har på körslaget i bakgrunden! Igår var det som sagt bowling och jag var oerhört grym.. eller inte.. tror jag kom näst sist även denna veckan.. jaja, kul var det iaf. Efter bowlingen stannade vi kvar på Buddys och åt och det var riktigt god mat. De andra gick vidare till Lipz, men jag stannade kvar tillsammans med min gamla klasskompis Jenny. Satt och tjötade med henne och var hemma runt 1 eller nåt. Var inte riktigt tanken från början, eftersom jag tänkt gå upp tidigt idag, men men nu är jag ju vaken iaf och t.o.m börjat plugga! Bra Malin! Snart läst klart andra boken, så sen blir det till att gå på nästa!

bowling ikväll!

Ikväll blir det bowling. Men det blir en tidig kväll för mig faktiskt eftersom jag har massa plugg. Men så kan det vara ibland.men innan bowlingen måste jag läsa lite till och duscha och göra mig iordning lite innan jag går till lelle och micke!!!!

Genus!

Sitter och läser om manligt och kvinnligt och hur man behandlas olika. Det är jätteintressant visserligen, men börjar bli ganska trött på det här. När man pratar om manligt och kvinnligt och att det skall vara jämställt mellan könen och att vi måste förbättra det, för vi kan ju hela tiden bli bättre på allt. Men varför är det ingen som talar om hur långt vi faktiskt har kommit? Hallå, pojkar och flickor får gå på samma skola, kvinnor får rösta! Män och kvinnor får idag göra samma saker. Vill vi kvinnor gå i skola behöver vi inte gå till en privat skola som kostar oss skjortan. Det är lika för alla.
   Något jag stör mig på att man sätter en könsstämpel på yrken. Blir jag chef då är jag en kvinnlig chef. Blir Kalle chef då är han chef. Men blir Kalle och jag sjuksköterskor då är Kalle en manlig sjuksköterska medans jag är sjuksköterska. Varför sätta en könsstämpel på det? Chef som chef, sjuksköterska som sjuksökterska. Varför sätter man då inte manlig framför chef? För Kalle är ju manlig. Varför tar man inte bara bort stämpeln så alla blir chefer oavsett kön. För sätter man ordet kvinnlig framför chef tycker jag det känns lite nedvärderande. Bara för att jag är kvinna innebär inte det att jag skulle vara sämre än en manlig chef. Samma sak med sjuksköterskor eller förskollärare. En manlig förskollärare är lika bra som en kvinnlig förskolläre, ändå får mannen ordet manlig framför sitt yrke.
   Läste precis i en bok om två barn som skall börja dansa. Den ena är kille och den andra är en tjej. Vem tror ni det är accepterat för att börja dansa? Jo, tjejen. Killen däremot där ifrågasätts hans sexualitet. För killar ska ju tydligen inte dansa. nej nej, det går inte för killen ska börja spela fotboll istället. Fast han kanske inte vill det, men där kan han visa sin manlighet och han ju bli fotbollsproffs när han blir stor, dansa kan han ju göra på fritiden om han nu vill det. Spelar tjejer däremot fotboll då kan de vara homosexuella. Herregud låt barnen göra det de själva tycker är roligt. Vill Kalle dansa, låt han göra det då. Vill Emma spela fotboll så får hon göra det!  
    Tänkte även på det här med manliga och kvinnliga sökanden till olika yrken. Söker de en tjänst som sjuksköterska är det oftast mannen som anställs eftersom det ser bra ut, det behövs fler män inom sjukvården och samma sak inom förskolan. Att få in en kvinna som bilmekaniker ser säkert också jättebra ut, men ibland kanske just den personen inte är lämpad för det yrket. Ta den som är bäst lämpad för arbetsuppgiften, spela roll om det är en kvinna eller en man. Den som är bäst lämpad för det skall väl få tjänsten?
   Varför är det så att det blir mer accepterat om en pappa glömmer ta med sig regnkläder till sitt barn, men inte om en mamma gör det? Pappan har ju precis lika mycket omsorg om sitt barn som mamman har, men glömmer pappan då är det lugnt. Glömmer mamman då höjer man lite på ögonbrynen! För det är uppenbarligen inte okej! Som sagt har vi kommit långt med jämställdheten, men varför kan vi inte bara slopa dessa saker också? Ska det vara så svårt?

pluggdag!

Idag är det plugg hela dagen. Vaknade runt halv elva och vet ni vad det första jag gör? Jo, jag går och hämtar en kursbok och börjar läsa med en gång. Visserligen ringde Emelie 10 minuter senare och pratade väl med henne 1½ h eller nåt, men nu är pluggandet igång igen. wohoo vad kul ;) Men vill man få godkänt så har man inte så mycket att välja på, då blir det till att plugga..

Fick förövrigt ett mycket trevligt uppvaknade förut av Bosse som satt och hulkade bredvid mig. Han har nämligen tuggat i sig en leksaksboll som kom upp och tur var ju det. men det går då ingen nöd på honom, för han jävlas lika mycket som vanligt här hemma...

lugn hemmakväll

Sitter bara här i soffan ikväll och det är så lugnt och skönt för tillfället. Hör ingenting från grannarna, katterna sover och allt är bara tyst! Ska snart poppa lite popcorn tänkte jag och kolla på någon film eller de två sista avsnittet av svensson, svensson som jag inte har sett än! hmm, får se vad det blir helt enkelt! Imorgon är det plugg hela dagen som gäller i alla fall.

Gick ganska bra faktiskt när alla katter träffades förut. Sivert&Bosse var lite rädda för Carros permobil, men bara det finns leksaker i närheten så är de nöjda. Ingemar körde slut på de helt och hållet för de har sovit sen vi kom hem klockan 5. Blir en underbar natt för mig med vakna katter med andra ord ;)


haha. :D

Kan tyvärr inte skriva om min nyårsafton än eftersom mina fingrar är lika stela som Robin B i Idol. Zazza ibland är du förjävla rolig ;)

tvätta,plugg och katter

ska alldelles strax ner i tvättstugan. har tvätt hela eftermiddagen och kvällen. har legat och läst nu en stund inför tentan. skönt att komma igång med det faktiskt. när jag slängt i de första tvättarna åker jag och jenny iväg med katterna till moster och morbror och låter de träffa Tim, kusinens katt.. Sivert,Bosse och Alvina har aldrig träffat honom så får se hur det går. Känner jag mina katter rätt kommer de väl leka med varandra med Tims leksaker, äta upp hans mat och spilla ut vatten överallt.. :P mina katter i ett nötskal.. hehe.. när vi kommer hem igen är det plugg och tvätt som dagen kommer innehålla.. skönt med en lugn dag faktiskt..

1 januari 2009

2009?! Vad konstigt det låter. idag är det ett år sedan jag stämplade in på bruket för sista natten med C-skiftet. Känns verkligen inte som att det var ett år sedan jag arbetade med det gänget! Ska snart gå och lägga mig, är inte allt för pigg faktiskt. imorgon måste jag sätta igång med pluggandet. Har tenta om en vecka och är en del som skall läsas inför det. Så imorgon är mitt jullov slut! :( Imorgon är det även tvätt som gäller. Har ganska mycket här hemma nu, så det är på tiden. Ska även hem till moster och morbror. Kusinen är där med sin katt (de bor i Stockholm annars) så ska dit med Sivert&Bosse och så tar Jenny med sig Alvina. Alva får stanna hemma. Blir lugnast så för den lilla hönan. Tror det har blivit lite mycket för henne med alla nya katter på ganska så kort tid! Stackarn!

riktigt roligt igår!

Var så jäkla roligt igår hemma hos eve och henke. Att slå mig och eve på Singstar var inte det lättaste, vi var oslagbara ;) Idag har jag däremot sovit i stort sett hela dagen. sov hos eve och henke inatt, vaknade väl runt 11, men vi gick inte upp förens halv 2 eller nåt, sen hem till mamma och pappa och stensov till 4, men nu är jag hemma.. :D
  Märkte nyss att katterna är rädda för smällare. Vill inte ens tänka på hur de har haft det inatt då med alla raketer.. stackars barnen, de springer runt som yra höns här hemma så fort det smäller. sivert som aldrig vill sitta i knät sätter sig här hela tiden efter en smäll. så söt så! Lägger in lite bilder från gårdagen imorgon tror jag. orkar inte hämta kameran nu nämligen! :)

RSS 2.0